Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30X Factor

„Vaccinul probabil că s-a produs”. Alexandru Rafila, noi precizări: cât de eficiente sunt testele rapide COVID-19

Alexandru Rafila, despre răspâdirea coronavirusului în România și vaccinul anti COVID-19: de ce nu vor fi tratați toți pacienții în spitale și cât de eficiente sunt testele rapide?

„Vaccinul probabil că s-a produs, dar testarea durează”. Alexandru Rafila, noi precizări

Profimedia

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și președintele Societății Române de Microbiologie a dat noi detalii, la emisiunea „Marius Tucă Show”, despre evoluția pandemiei de coronavirus.

„Testarea rapidă este inutilă”

„Testarea rapidă este inutilă. Testele rapid se pozitivează la 10 zile de la debutul infecţiei. Asta înseamnă doar dacă persoana respectivă produce anticorpi. Aceste rapide sunt teste orientative. Am primit nenumărate oferte, dar singurul test este cel de biologie moleculară şi necesită personal înalt calificat”, a spus Alexandru Rafila.

Tudor și tatăl lui au fost infectați cu coronavirus. Micuțul a venit de la Roma, unde făcea tratament pentru o boală cumplită: „Mi-a luat sânge de aici!”

Nu toți pacienții cu coronavirus vor fi tratați în spital

Despre numărul cazurilor de coronavirus depistate în România, Rafila a precizat că nu toți pacienții vor fi tratați în spitale.

„Cazurile uşoare şi medii vor fi tratate la domiciliu. Cazurile grave vor fi tratate în spital, iar atunci este nevoie de procurarea de medicamente pentru a te trata. 3.000 de persoane au fost testate în România. Probabil, 2.000 sau peste 2.000 au fost testate la Matei Balş.”

Italianul care a adus coronavirusul în România a fost vindecat! Declarații exclusive: „160 e nimic! Aici avem aproape un million deja”

„Probabil, infecţia circulă în comunitate”

„Avem o zonă de aparent confort. Număr relativ de cazuri, cunoaştem sursa la aproape toate cazurile. Numărul lor se înmulţeşte şi ne apropiem pe transmiterea virusului în societate.

În ultimele 10-15 zile au venit foarte multe persoane din ţările afectate. Aceste persoane pot răspândi, mai ales cele care nu au fost testate pentru că nu au avut simptome.

Probabil, infecţia circulă în comunitate. Trebuie să fim atenţi ca aceasta creştere să nu fie aşa abruptă ca în Italia.

Vârsta medie în Italia este de 81 de ani, o vârstă care spune totul despre ţinta coronavirusului”, a explicat Alexandru Rafila.

Tânăra de 26 de ani, care a infectat cel puțin 13 oameni cu coronavrus, în Hunedoara, a ajuns din nou în spital. Mama fetei face acuzații grave

Vaccinul pentru coronavirus

Despre vaccinul pentru coronavirus, specialistul a declarat că, cel mai probabil, acesta există deja, fiind, probabil, încă în faza de testare.

„Ceea ce este mai preocupant este că luăm decizii din scurt, nu reflectăm. Pandemii au existat de multe ori în istoria lumii, cea mai cunoscută a fost cea de ciumă.

Mai recente, au fost pandemia de gripă spaniolă şi, mai recent, pandemia din anul 2010.

OMS a lansat un proiect după 2010 de pregătire în vederea unei posibile pandemii de gripă. Sistemul de sănătate să aibă secţii de terapie intensivă, vaccinuri.

Este în desfăşurare o pandemie care a plecat de la un animal. Probabil, de la liliac, care a trecut prin alt animal. Din păcate, pentru coronavirus nu avem vaccin. Vaccinul probabil că s-a produs, dar testarea durează.”

„Coronavirusul este în criză. Omenirea va supraviețui”. Primele vești bune legate de pandemia de COVID-19. Ce spune un laureat Nobel

Recomandari