Live acumObservator 19
Prime Time 20:30X Factor

Ce ar putea urma după pandemia de coronavirus. Alexandru Rafila, previziune despre impactul economic devastator

Doctorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a avertizat că infecţiile cu germeni rezistenţi la antibiotice pot deveni principala ameninţare la adresa omului.

Alexandru Rafila, previziune cumplită! Ce ar putea urma, după pandemia de coronavirus. „Impactul economic va fi devastator”

Potrivit doctorului Alexandru Rafila, impactul din punct de vedere economic va fi mult mai mare decât ceea ce se întâmplă în prezent cu noul coronavirus.

„S-a dezvoltat conceptul «One Health», integrarea preocupărilor pentru controlul rezistenţei la antibiotice, pentru că ele afectează diverse sectoare, şi în următorii 30 de ani pot deveni principala ameninţare la adresa omului, iar impactul din punct de vedere economic va fi devastator, mult mai mare decât ceea ce se întâmplă acum cu noul coronavirus”, a declarat Alexandru Rafila.

O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a menţionat că lupta împotriva antibiorezistenţei presupune un efort financiar uriaş.

„În UE, în fiecare an, avem 700.000 de infecţii asociate asistenţei medicale, avem 35.000 de decese din cauza acestui lucru. (…) Trebuie să evităm infecţiile sistemice cu germeni multirezistenţi şi, în acest fel, costurile îngrijirilor de sănătate vor scădea şi vom evita ca aceşti germeni multirezistenţi să ajungă în mediul comunitar şi să devină cauza infecţiilor banale”, a adăugat Rafila, potrivit Agerpres.

Lista de alimente ce te protejează împotriva COVID-19! Brânza cu mucegai, între ele! „Pacienții care au murit nu aveau în corp vitamina ce se găsește în acestea”

Alexandru Rafila a precizat, la lansarea proiectului „Întărirea capacităţii instituţionale pentru controlul infecţiilor spitaliceşti şi gestionarea consumului de antibiotice în România”, finanţat din Mecanismului Financiar SEE 2014 – 2021, că „abuzul de antibiotice şi dozajul necorespunzător generează rezistenţă”.

Recomandari