Antena Căutare

Alexandru Rafila, reacție după recomandarea OMS de a retesta pneumoniile suspecte: ”Nu știu să existe probe în România!”

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății a reacționat după recomandarea experților ca țările să retesteze pneumoniile suspecte de la finalul anului trecut, întrucât ar putea descoperi cazuri timpurii de COVID-19. 

Alexandru Rafila, reacție după recomandarea OMS de a retesta pneumoniile suspecte: ”Nu știu să existe probe în România!”
Alexandru Rafila, reacție după recomandarea OMS de a retesta pneumoniile suspecte: ”Nu știu să existe probe în România!”

Mai exact, acesta a declarat că nu are informații privind existența unor cazuri suspecte de pneumonie în România.

”Întodeauna când există o astfel de situație, cum e cea provocată de coronavirus, există și studii care încearcă să vadă cât de repede a circulat, eventual, în comunitate. Dacă au existat pneumonii care nu au avut o cauză cunoscută, se încearcă să se identifice dacă cumva a existat o infecție produsă de acest virus, care teoretic a fost identificat la începutul lui decembrie în China. Lucrul acesta se poate face dacă există probe biologice care care au fost recoltate în acea perioadă”, a spus Alexandru Rafila, miercuri dimineață, la Digi24.

Ultimă oră! Numărul cazurilor de coronavirus în România a depășit pragul de 14.000! 858 de morți! Câți români s-au vindecat de COVID-19

Probabil că mai există prin unele laboratoare probe care au fost congelate, nu am informații să existe în România, dar nu e exclus, și probabil probe de ser provenind de la pacienți care pot să arate că au trecut prin boală. Sunt studii retrospective, nu înseamnă neapărat o retestare. Dacă îi testăm acum și găsim anticorpi, nu știm dacă au trecut prin boală, e vorba de probe care să fi provenit de la pacienții cu pneumonii de cauză necunoscută. Noi putem să încercăm la noi în spital, dar cred că mai degrabă se referă la țări care au avut schimburi cu regiunea Wuhan. România nu e o țară mult uzitată de cetățeni chinezi, dar regiunea Lombardia e principalul hub de schimburi comerciale între Italia și China și acolo existat o mare circulație de cetățeni, nu e exclus ca intensitatea epidemiei de acolo să fie legată și de acest lucru”, a adăugat reprezentatul României la OMS.

Când ar putea să scadă numărul cazurilor de coronavirus în România

Întrebat despre evoluția cazurilor de coronavirus din România, el a spus că nu poate să facă o predicție cu privire la data de la care infectările ar putea începe să scadă.

De când circulă noul coronavirus, de fapt, în Europa! Medicii unui spital din Franța vin cu dovezi

”Sperăm că se va întâmpla cât mai repede, bine că nu a explodat. Am ținut lucrurile sub control și e meritul fiecăruia, dar acum trebuie să vedem dacă relaxarea se corealează și cu o scădere sau ne vom menține la această valoare”, a subliniat Alexandru Rafila.

Coronavirus în România, bilanț oficial

Până astăzi, 6 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 14.107 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.788 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 270 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Alertă de la Organizația Mondială a Sănătății! Se schimbă date esențiale despre coronavirus! Când ar fi ajuns pentru prima dată COVID-19 în România

La ATI, în acest moment, sunt internați 244 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.545 de persoane. Alte 20.634 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Oameni sănătoşi din Botoşani, diagnosticaţi din greşeală cu COVID-19! conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a fost de... De când vor avea românii liber la pescuit și vânătoare. Ludovic Orban, anunț de ultim moment!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x