- Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine azi, de la 20:30! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Marți, Agenția de Sănătate Publică a Suediei, care coordonează răspunsul la pandemia de coronavirus, a spus că a identificat un caz de COVID-19 încă din luna noiembrie.
Informația a venit după ce Franța a descoperit un caz de coronavirus ce a existat în luna decembrie, deși la acel moment a trecut nedepistat. Mai multe detalii, în articolul: De când circulă noul coronavirus, de fapt, în Europa! Medicii unui spital din Franța vin cu dovezi
„Ar fi bine dacă toate țările care au avut cazuri suspecte de pneumonii în ultimele luni, fie decembrie, fie noiembrie, le-ar verifica pentru COVID-19. Nu este surprinzător, deoarece primele cazuri de COVID-19 au avut simptome de la începutul lunii decembrie, așa că este posibil ca oameni infectați din Wuhan să fi călătorit atunci și în alte țări", a spus Christian Lindmeier, purtător de cuvânt al OMS.
China ar fi știut încă de la mijlocul lunii noiembrie că un nou coronavirus circulă prin Wuhan, dar a ascuns informația, a scris presa internațională ce citează un raport prezentat liderilor comuniști de la Beijing.
Când ar fi apărut noul coronavirus în România, de fapt
Managerul Institutului Victor Babeș din București, medicul Emilian Imbri, a declarat că în ultimele luni ale anului trecut în România a fost sezon de gripă, că analizele indicau virusul gripal. Accidental, printre cazurile de gripă, este posibil să fi circulat și coronavirus, potrivit digi24.ro.
Doctorul Emilian Imbri a explicat, la Digi24, că la finalul anului trecut, în România, a fost epidemie de gripă sezonieră și că asta au scos în evidență testele făcute atunci.
„A fost epidemie de gripă sezonieră, testele făcute au scos în evidență virusul care circula atunci în România. Atunci noi nu gândeam că există altă formă de virus, nu aveam nici kiturile respective pentru a identifica o altă formă de virus.
E posibil ca printre gripele respective să fi circulat și COVID dar asta doar accidental, pentru că, altfel, s-ar fi extins și ar fi avut fenomenele pe care le are acum, cu o mortalitate mult mai mare. Nu sunt virusolog, dar, logica medicală mă face să afirm asta", a spus Emilian Imbri.
Managerul Institutului „Victor Babeș" a subliniat că dacă vor fi emise recomandări, probabil va fi și o metodologie după care să se facă retestarea, vor fi reluate fișele de observație cu simptomatologie. Acolo unde există probe de la bolnavii de atunci se mai pot face retroactiv niște teste, a adăugat el.
Potrivit acestuia, noul coronavirus nu va mai pleca niciodată, se va adăuga grupei mari de virusuri care circulă și vom trăi cu el. Singura soluție, potrivit medicului, este să câștigăm imunitate ori să avem un vaccin.