Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

Am rămas fără Autostrada Sibiu-Pitești din cauza unui...gândac! Nu, nu e glumă: „Sunt lucruri halucinante”

Scandalul autostrăzii Sibiu-Pitești continuă! Fostul ministru, Răzvan Cuc, a postat pe Facebook scrisoarea Comisie Europene în care se cer Guvernului clarificări privind o specie de gândac ce trăiește în zonă.

Am rămas fără Autostrada Sibiu-Pitești din cauza unui...gândac

„Dacă erau sinceri şi transparenţi, întreb şi eu pentru românii care îşi doresc această autostradă, de ce nu fac publică această notificare transmisă de Comisia Europenă? Să vedem şi noi ce conţine scrisoarea!....Acolo se precizează clar că nu vom primi niciun ban, până când nu se răspunde la clarificările cerute de CE. Până la primirea răspunsurilor, finanţarea este suspendată!

În această notificare se face vorbire de lucruri halucinante!!! Este vorba de o specie de gândac şi unele chestiuni birocratice lipsite de consistenţă.

Repet SIBIU-PITEŞTI are Acord de Mediu care tratează inclusiv problema acestui gândac!!!!”, a scris fostul ministru.

În documentul prezentat de Cuc, oficialii europeni cer lămuriri legate de impactul proiectului asupra ariilor Natura 2000 iar gândacul de care vorbeşte Cuc este „Morimus funereus”, numit popular gândacul croitor al stejarului, are mărimea de 20-35 mm şi culoarea neagră, care se află pe lista speciilor ameninţate.

Am rămas fără Autostrada Sibiu-Pitești din cauza unui...gândac! Nu, nu e glumă: „Sunt lucruri halucinante”

Răzvan Cuc a anunţat, sâmbătă 11 ianuarie, că oficialii Comisiei Europene au trimis o notificare pentru suspendarea finanţării din fonduri europene a autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Premieră în justiția românească! O familie din Alba a reușit să oprească construcția Autostrăzii Sebeș-Turda

Însă actualul ministru al Transporturilor, Lucian Bode a negat, tot printr-o postare pe Facebook, blocarea proiectului autostrăzii Sibiu - Piteşti, care, conform afirmaţiilor fostului ministru Răzvan Cuc nu ar mai beneficia de finanţare din partea UE.

„Cei care fac afirmaţii ar trebui să ştie că proiectul SIBIU - PITEŞTI nu este blocat! Comisia Europeană a solicitat României, în data de 23 decembrie 2019, o serie de clarificări privind impactul autostrăzii SIBIU-PITESTI asupra mediului, pe traseul acesteia. Comisia Europeană nu a transmis nicio scrisoare de suspendare. Documentul transmis de Comisie se numeste scrisoare de observaţii. Potrivit regulamentelor europene, CE are la dispoziţie 3 luni pentrut adoptarea unei decizii de aprobare de la momentul transmiterii. În cazul în care se solicită informaţii suplimentare, se suspendă curgerea acestui termen de 3 luni până la primirea răspunsului din partea României”, a scris ministrul.

Şoferii, amendați de polițiști falși în trafic! „Au cerut banii numerar, aveau însemnele Poliției”

Recomandari