Antena Căutare

Amendă pentru cei care produc mirosuri neplăcute în bloc! În ce condiții poți fi sancționat: „Legea poate fi invocată”

Cei care produc mirosuri neplăcute în bloc ar putea fi amendați. Inițiatoarea „legii mirosurilor” a explicat în ce condiții ar putea fi sancțonați cei care greșesc.

Amendă pentru cei care produc mirosuri neplăcute în bloc! În ce condiții poți fi sancționat: „Legea poate fi invocată”
Amendă pentru cei care produc mirosuri neplăcute în bloc! În ce condiții poți fi sancționat: „Legea poate fi invocată”

O lege inedită, ce a stârnit deja controverse și ce prevede o serie de măsuri pentru eliminarea mirosurilor, a fost adoptată recent de Parlament.

„Legea mirosurilor” este contestată de fermieri, care i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să o întoarcă în Parlament.

Inițiatoarea legii, timișoreanca Rodica Militaru, a explicat în ce condiții se aplică sancțiunile.

„Există activităţi care sunt deja reglementare şi au nevoie de autorizaţie de mediu. Acestea sunt emise de Agenţia de Protecţie a Mediului, iar controlul îi revine Gărzii de Mediu. Ce a adus legea mirosului nou a fost că s-a adăugat şi disconfortul olfactiv diverselor afectări ale populaţiei”, a explicat Rodica Militaru, potrivit Adevărul.

Previziunea sumbră a lui Raed Arafat. Efectul exploziei numărului de infectări este devastator: „Nu vor putea fi salvați”

Legea mirosurilor nu este dedicată fermierilor; ea a fost concepută să acopere un vid legislativ, în scopul reducerii disconfortului olfactiv rezultat din activităţile poluatoare, deoarece s-a constat că acest disconfort nu afectează doar calitatea vieţii, dar conform studiilor medicale, duce în timp şi la instalarea unor afecţiuni neurologice”, a explicat Rodica Militaru, potrivit Adevărul.

Se poate aplica LEGEA MIROSURILOR și la bloc?

Cu toate că legea nu a fost creată pentru viața la bloc, totuși, explică inițiatoarea, ar putea fi aplicată și acolo, în anumite condiții.

„Cred că vecinii ar trebui să fie preocupaţi de buna convieţuire. Nici înainte de apariţia legii nu era de dorit ca în loc să deschidă geamul când găteşte, vecinul să deschidă uşa spre hol, să se răspândească mirosul de gătit în tot blocul.

Cercetătorul care a prezis pandemia de COVID, anunț terifiant: „Ne paște o nouă molimă! Coronavirusul o să ni se pară un fleac!”

Dar dacă există acest obicei în mod constant şi vecinul nu ţine cont de solicitările celorlaţi locatari, da, legea poate fi invocată. Dacă mirosurile sunt ocazionale şi în aer liber, cred că putem fi cu toţii înţelegători”, a precizat Rodica Militaru.

Ce pot face bolnavii de Covid-19 internați, dar care nu vor să rămână în spital. Ministrul Sănătății atrage atenția că p... Alertă! Un nou focar de coronavirus a fost depistat în România. Sunt cele mai multe cazuri noi raportate în același loc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x