Antena Căutare

Amenzi usturătoare pentru șoferii care transportă cu mașina animale de companie. Ce riscă dacă nu respectă această regulă

Mulți români aleg să își transporte în mașină câinii și pisicile, însă ceea ce nu știu este faptul că se pot alege cu amenzi usturătoare dacă încalcă legea. Iată la ce trebuie să fie atenți!

Persoanele care transportă animale de companie pe scaunul de lângă șofer se pot alege cu amenzi grave. Această practică le poate pune în pericol viața necuvântătoarelor, deoarece se pot dezechilibra și accidenta. De altfel, acesta nu este singurul risc.

Citește și: Avertisment pentru români. Riscă amenzi uriașe dacă hrănesc urșii. Ce a anunțat Mircea Fechet, ministrul Mediului

Ce trebuie să știe șoferii care transportă patrupezi

Potrivit legislației în vigoare, animalele de companie trebuie transportate în mod corespunzător pentru a preveni accidentele și a asigura viața acestora.

Articolul continuă după reclamă

Legea prevede că patrupedele trebuie să fie plasate pe bancheta din spate a mașinii și să fie asigurate într-o cușcă de transport sau cu un ham care să fie fixat de centura de siguranță, notează click.ro.

Conform prevederilor în vigoare ale Codului Rutier, șoferii care nu respectă legea riscă amenzi usturătoare. Potrivit articolului 102, Alin. 1(27) din Codul Rutier, amenzile încep de la 1485 de lei și pot depăși 3.000 de lei, mai transmite sursa citată.

Aceste sancțiuni sunt stabilite pentru a asigura respectarea strictă a normelor de siguranță rutieră, având scopul de a proteja atât animalele din vehicul, cât și ceilalți participanți la trafic.

Șoferii din Austria trebuie să respecte reguli extrem de stricte

Legea în România este mult mai permisivă, în comparație cu alte țări, unde regulile sunt și mai stricte când vine vorba despre transportul animalelor în vehicul.

De exemplu, în Austria, șoferii sunt obligați să își înregistreze animalele de companie și să obțină un pașaport european pentru ei. Există și o procedură privind achitarea unei taxe anuale.

Și în Austria, animalele trebuie transportate în cuști speciale și nu au voie să se întindă pe bancheta din spate fără protecție. Amenzile pentru nerespectarea acestor reguli pot ajunge până la 10.000 de euro, mai transmite click.ro.

Citește și: Ce amenzi riscă pasagerii care deschid ușile trenului în timpul mersului. CFR Călători a venit cu precizări

(P) La PENNY, sustenabilitatea este despre prospețime și proximitate... Cum să te protejezi de infectarea cu virusul West Nile transmis de țânțari. Ce recomandă Institutul Național de Sănătate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x