Antena Căutare

Americanii sunt în proces de testare al unui gel contraceptiv pentru bărbați. Se aplică pe umeri medicamentul hormonal

Oamenii de știință de la Universitatea din Utah testează un nou gel contraceptiv pentru bărbați. Pe baza cercetărilor preliminare, oamenii de știință cred că gelul hormonal scade producția de spermă a unui bărbat – reducând șansele acestuia de a avea un copil – fără a-i scădea apetitul sexual | Studiu.

Americanii sunt în proces de testare al unui gel contraceptiv pentru bărbați. Se aplică pe umeri medicamentul hormonal Galerie
Americanii sunt în proces de testare al unui gel contraceptiv pentru bărbați. Se aplică pe umeri medicamentul hormonal | shutterstock

Se știe că așa cum anticoncepționalale la femei au diverse efecte, printre care și scăderea libidoului, așa și tratamentul hormonal pentru bărbați ar putea avea aceleași efecte. Iată că acest gel pentru bărbați nu afectează apetitul sexual.

Gelul contraceptiv pentru bărbați, noua metodă de protecție. În SUA, avorturile după 15 săptămâni sunt interzise și tot mai mulțu bărbați apelează la vasectomie

Cercetătorii spun că extinderea opțiunilor contraceptive pentru bărbați ar putea ușura povara femeilor care au purtat în mod tradițional o responsabilitate mai mare pentru controlul nașterii. Cercetătorii recrutează 12 cupluri pentru a participa la studiul de doi ani, care face parte dintr-un studiu clinic de fază 2 la nivel național, susținut de National Institutes of Health.

„În societatea noastră, femeile au fost în primul rând responsabile pentru contracepție, deoarece ele, nu neapărat bărbații, trebuie să trăiască cu consecințele”, spune David Turok, M.D., M.P.H, unul dintre investigatorii principali ai studiului și șeful Diviziei de planificare familială din Departamentul de Obstetrică și Ginecologie de la U of U Health, potrivit healthcare.edu.

„Aceasta este o oportunitate fabuloasă pentru bărbați de a intensifica și de a juca un rol activ în dezvoltarea de noi metode de contracepție”, mai spune el.

În prezent, bărbații heterosexuali care doresc să minimizeze riscul lor și al partenerelor lor de a avea o sarcină au opțiuni limitate. Ei pot fie să folosească un prezervativ, să se retragă, să facă o vasectomie sau să se abțină.

Citește și: Britney Spears trece prin momente dificile. Artista a anunțat că a pierdut sarcina, la o lună după ce a anunțat că va deveni mamă

Cu acționează gelul contraceptiv pentru bărbați

Noul gel, dezvoltat de Consiliul pentru Populație și Institutul Național de Sănătate al Copilului și Dezvoltare Umană (NICHD) Eunice Kennedy Shriver de la NIH, ar putea ajuta la extinderea opțiunilor lor, spune Turok.

Gelul conține doi hormoni. Primul este un progesteron sintetic numit Nestorone, care blochează producția naturală de testosteron în testicule și reduce producția de spermă. Al doilea, un înlocuitor de testosteron, ajută la menținerea apetitului sexual și a altor funcții naturale dependente de hormon.

Gelul se aplică pe umerii bărbaților. Efectele sale sunt reversibile. Pe lângă evaluarea eficienței gelului în prevenirea sarcinii, cercetătorii vor urmări, de asemenea, cât de sârguincioși sunt bărbații în aplicarea zilnică a gelului, precum și evaluarea acceptării acestuia ca metodă contraceptivă.

Pentru a fi eligibile pentru studiu, cuplurile nu trebuie să fie pacienți ai U of U Health. Cu toate acestea, acestea trebuie să fie:

  • Sănătoase și cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani (bărbați) sau 18 până la 34 de ani (femei)
  • Activi sexual într-o relație stabilă, reciproc monogamă, timp de cel puțin un an
  • Să nu aibă probleme de infertilitate
  • Femeile trebuie să aibă cicluri menstruale regulate între 21 și 35 de zile.

Odată ce studiul începe, bărbaților li se va cere să aplice gelul o dată pe zi. Deoarece poate dura de la patru până la șase luni pentru ca gelul contraceptiv să își facă pe deplin efectul, cuplurile vor fi obligate să folosească alte forme de contracepție în acest timp.

După ce numărul de spermatozoizi al bărbatului scade suficient pentru a preveni sarcina, cuplurile vor folosi gelul ca singura lor formă de control. Pe parcursul studiului, cercetătorii vor monitoriza numărul de spermatozoizi și nivelul de testosteron al fiecărui bărbat.

După un an, bărbații vor înceta să mai folosească gelul contraceptiv, iar echipa de studiu le va monitoriza numărul de spermatozoizi timp de cel puțin patru luni sau până când acesta revine la un intervalul normal. Cuplurile care participă la studiul complet de doi ani pot primi până la 3.490 USD compensație.

Citește și: Anchetă de amploare la Spitalul Judeţean Ilfov. Un medic ginecolog, acuzat că schimba diagnosticul în fișe, ca să crească sumele decontate

Ce înseamnă steagul galben cu roșu la mare. De ce este acesta arborat și care steag interzice accesul în apă... Asociațiile trag un semnal de alarmă. Care sunt efectele îngrijorătoare ale toaletării agresive a copacilor din centrul ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x