Căutare Live

Anca Vlad este singura femeie de afaceri din România inclusă în topul Forbes 50 peste 50 din SUA

Ediția din America a topului Forbes 50 peste 50 a inclus-o și pe Anca Vlad, ea fiind singura femeia de afaceri din România care apare în acest top.

Ediția din America a topului Forbes 50 peste 50 a inclus-o și pe Anca Vlad, ea fiind singura femeia de afaceri din România care apare în acest top.

AncaVlad.ro

Topul Forbes 50 peste 50 grupează liderii din Europa, Africa și Orientul Mijlociu. Pe această listă de oameni influenți se regăsesc personalități din domeniul artistic, precum Donatella Versace și Judi Dench, din sectorul medical, precum Ozlem Turecy, fondatoarea BioNTech, și Sarah Gilbert, care a dezvoltat vaccinul Oxford, AstraZeneca, din sectorul economic, precum Kristalina Georgieva, șefa FMI, Christine Lagarde, președinte al BCE și Ursula von der Leyen, președinte al CE.

Anca Vlad, singura româncă în topul Forbes 50 peste 50 din SUA

Anca Vlad, în vârstă de 64 ani, este fondatoarea Fildas-Catena. Ea a fost descrisă ca fiind cea mai puternică femeie de afaceri din România. Grupul farmaceutic Fildas-Catena este cel mai puternic jucător de pe piața națională de distribuție farmaceutică.

Citește și: Averea Anamariei Prodan se ridică la aproape 60 de milioane de euro. "Am bani să trăiesc 20 de vieți". Din ce a făcut avere

Prin urmare, Anca Vlad a ajuns în fruntea topului celor mai influente femei din România de pe lista Forbes. În 2021, femeia de afaceri a fost aleasă în Comitetul Executiv al Federației Europene a Întreprinderilor Familiale, cu sediul la Bruxelles.

Personalități incluse în topul Forbes 50 peste 50

Donatella Versace, în vârstă de 66 ani, este director de creație la Versace în Italia. După ce Ginni Versace a fost asasinat în 1997, Donatella, sora mai mică a faceristului, a preluat toate responsabilitățile sale în cadrul casei de modă care continua să facă istorie. În 2018, la vârsta de 63 ani, Donatella a vândut brandul către Michael Kors peste colosala sumă de 2,1 miliarede de dolari.

Citește și: Cum e viața fostului șef de la Formula 1, Bernie Ecclestone. Are 91 de ani, avere de 3 miliarde și o soție cu 47 de ani mai tânără

Ursula von der Leyen, în vârstă de 63 ani, este președintele Comisiei Europene, devenind în 2019 prim femeie care a ocupat această poziție. Ursula este responsabilă de legislația impusă pentru 750 milioane de europeni. Înainte de numirea ei în această funcție, ea a fost membră a cabinetului german, cea mai recentă funcție a ei fiind cea de Ministru al Apărării. Ursula este apreciată pentru răspunsul UE la situația pandemiei, potrivit Forbes.

Leena Nair, în vârstă de 52 ani, din Marea Britanie este CEO al Chanel, brandul de top cunoscut de întreaga lumea. Leena a preluat conducerea casei de modă fondată de Coco Chanel la începutul anului 2022. Astfel, ea a devenit prima femeie asiatică și cea mai tânără persoană care a ocupat acestă poziție la Chanel, casa de modă veche de 112 ani. Înainte de primi această funcție, Leena a lucrat la Unilever, acolo unde a fost prima femeie, prima asiatică și cea mai tânără șefă pe departementul de resurse umane.

Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe france... (P) Învățarea continuă îți asigură dezvoltarea în carieră...
Parteneri
Beneficiile consumului de roșii. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor despre acestea
Catine.ro
Ultimele știri
x