Căutare Live

Anchetă de amploare la Arad, unde 18 copii au ajuns la Urgențe intoxicați. Ministrul Sănătății, revoltat: ”Nimeni nu și-a făcut treaba!”

Ministrul Sănătății a demarat o anchetă de amploare la Arad, unde nu mai puțin de 18 elevi cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, de la Liceul German, s-au prezentat la unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic cu erupții la nivelul feței, grețuri și vărsături. 

Anchetă de amploare la Arad, unde 18 copii au ajuns la Urgențe intoxicați. Ministrul Sănătății, revoltat: ”Nimeni nu și-a făcut treaba!”

Primele date ale anchetei indică suspiciunea că în sălile de curs unde acești elevi învață au fost efectuate vineri proceduri de Dezinfecție, Dezinsecție și Deratizare (DDD) și este posibil ca elevii să fi intrat în contact cu substanțe chimice, care să le fi produs această simptomatologie. Ministrul Sănătății a reacționat imediat și a dispus un control mixt de urgență, după ce la unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Arad.

Elevii unui liceu din Arad au ajuns la spital cu simptome de intoxicare, după o acţiune de igienizare efectuată înainte de sfârşitul vacanţei - VIDEO

”O echipă de inspectori din cadrul DSP Arad s-a deplasat la unitatea școlară și a cerut de la ISU ARAD, autospeciala de cercetare CBRD pentru a se verifica toxicitatea aerului din sălile de curs. O altă echipă a DSP Arad formată din epidemiologi s-a deplasat la UPU a spitalului județean pentru a verifica împreună cu personalul medical simptomatologia celor 18 copii”, conform Ministerului Sănătății.

În același timp, reprezentanți ai DSP Arad și Poliția caută firma care a efectuat operațiunile DDD, despre care reprezentanți ai Ministerului Sănătății spun că are sediul social în Hunedoara.

Starea copiilor este bună, însă se află sub supraveghere. Nu a fost, însă, necesară internarea.

De la școală, de urgență la spital! Mai mulți elevi au fost preluați de ambulanțe, după ore! Motivul este de neconceput!

”Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timișoara o astfel de situație să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operațiuni de deratizare, dezinfecție și desinsecție, dar se pare că la Arad, nimeni nu și-a făcut treaba. Iată cum, 20 copii au ajuns la UPU cu iritații faciale și oculare pentru că, în continuare, operațiunile DDD se fac după ureche. Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar și a Inspecției Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum firmele care folosesc biocide au fost controlate. Vor fi măsuri drastice, iar cei vinovați care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiți să schimbăm radical legislația”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache, potrivit Digi24.

Elevii unui liceu din Arad au ajuns la spital cu simptome de intoxicare, după o acţiune de igienizare efectuată înainte ... Un primar din România pune condiții romilor care își doresc copii: "Să aibă loc de muncă, o casă și bani pentru cre...
Parteneri
Cum vei fi cerută în căsătorie în funcție de zodie. Află ce surprize ți-au pregătit astrele
Catine.ro
Ultimele știri
x