Antena Căutare

Angajatii de la Oltchim si-au primit salariile restante pentru luna septembrie

Angajatii combinatului Oltchim si-au primit, joi dimineata, salariile restante pe luna septembrie. Conducerea sindactului se afla in negocieri cu muncitorii aflati in greva foamei, pentru a-i convinge sa renunte la proteste, si a anuntat ca restul banilor vor intra pana la sfarsitul lunii.

"Banii pentru luna septembrie au inceput sa intre pe cardurile salariatilor si speram ca pana la sfarsitul lunii sa intre si banii pentru luna octombrie, pot fi platite drepturile aferente concediului de odihna, s-a virat in conturile CAR-ului suma de sase miliarde de lei. In acest moment nu sunt proteste la Oltchim si incercam sa negociem cu cei sase grevisti ai foamei pentru a-i determina sa renunte la aceasta forma extrema de protest, ei au spus ca vor inceta greva foamei numai dupa o discutie cu Victor Ponta. Incercam sa-i convingem sa renunte. A fost repornita sectia de propenoxid, urmand ca pana maine sa mai fie repornite alte doua sectii ale combinatului, polieteri si sinteze organice, asa ca am functiona la sfarsit de saptamana la o capacitate de productie de 30%", a declarat presedintele interimar al Sindicatului Oltchim, Corneliu Cernev.

Cei 400 de angajati care au protestat trei zile consecutiv, incepand de luni, au decis sa renunte la manifestatii miercuri, dupa ce au fost anuntati ca isi vor primi salariile restante. Sase dintre i se afla in greva foamei.

FMI cere inchiderea combinatului chimic Oltchim, care a adunat datorii de peste 700 de milioane de euro, iar tentativa de privatizare din toamna a esuat.

Sursa: Antena3

Ministerul Economiei: FMI, conditii pentru ajutorul de urgenta pentru Oltchim... Uniunea Europeana a simplificat accesul romanilor la tratamentele din strainatate. Nu va mai fi nevoie de formularul 112...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x