Antena Căutare

ANM: Fenomenul "freezing rain", produs in unele zone ale tarii si in Bucuresti

Fenomenul "freezing rain" s-a produs sambata in unele zone ale tarii si in Bucuresti, a declarat directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, citat de Mediafax. Ploaia inghetata se va instala in zone chiar mai extinse decat se estimase initial.

"Noi nu gresim prognozele. Ne asteptam ca acest lucru sa se intample si a inceput deja sa se intample. Depinde de cantitati (de precipitatii - n.r.) si de temperaturi, insa este posibil sa apara pe o zona mai extinsa decat se estimase initial. Trebuie tinut cont insa ca formarea lui depinde exclusiv de cantitatile de ploaie si de temperaturi", a declarat Sandu.


Recent, Ion Sandu spune ca nu este cazul ca populatia sa intre in panica din cauza ninsorii si a viscolului, dar a tinut sa atentioneze asupra momentului in care nisoarea se va transforma in ploaie.

"Atunci am putea avea probleme mari, pentru ca va fi polei si am putea fi, practic, blocati din punctul de vedere al transportului rutier. Acesta este, dupa mine, momentul cheie. Restul discutiilor despre nameti inalti si altele de acest gen sunt supozitii care, in prezent, pe datele meteo pe care le avem, nu se confirma", a spus Sandu.

"Freezing rain" se formeaza din cauza ca in straturile inalte ale atmosferei temperaturile cresc, iar la nivelul solului, unde sunt temperaturi sub zero grade, ploaia se transforma imediat in gheata. Astfel, in urma ploii inghetate se formeaza o crusta subtire de gheata.

foto: crh.noaa.gov

Atentie, turisti! Pericol de avalanse in statiunile de pe Valea Prahovei... Bilantul deceselor provocate de hipotermie a ajuns la 28. Peste 330 de oameni au fost gasiti inghetati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x