Antena Căutare

ANPC: Deficiente la peste 60% dintre produsele vandute ca fiind ecologice

Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au anuntat ca peste 60% dintre produsele ecologice verificate au fost in neregula. Presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu a declarat ca echipele de control au descoperit dulceata de visine care se vindea ca fiind de cirese sau biscuiti cu unt si lamaie, care de fapt nu contineau lamiae, conform Mediafax.

Seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor a mai precizat ca la 217 dintre operatorii economici, reprezentand 61% din totalul celor verificati, au fost constatate deficiente.

Interesul crescut al consumatorilor pentru produsele ecologice au determinat Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) sa demareze un control tematic care a vizat 356 de operatori economici.

Principalele deficiente constatate se refera la etichetarea eronata si abateri de informare a consumatorilor, la calitatea produselor alimentare ecologice sau la afisarea preturilor.

Astfel, echipele de control au descoperit produse carora li se atribuise calitatea de "produs ecologic/biologic", desi nu se incadrau in prevederile legale privind produsele alimentare ecologice, care aveau inscrise mentiuni care pot crea confuzie sau care care nu aveau tiparite pe ambalaj ingredientele.

De asemenea, au fost depistate produse care prezentau neconcordante intre denumirea sub care erau vandute si compozitia reala a lor.

VIDEO! "Salonul groazei" de la Perla a fost redeschis... Arad: O femeie a ajuns stare grava la spital, dupa ce a fost atacata de o haita de caini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x