Antena Căutare

Anunț de maximă importanță, de la medici! Ce se întâmplă, în aceste zile, în spitale: „S-a modificat. Foarte puțini sunt asimptomatici”

Anunț îngrijorător venit de la managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. Carmen Dorobăț spune că profilul unui pacient infectat cu coronavirus s-a modificat.

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, profilul unui pacient infectat cu coronavirus s-a modificat. Dacă până acum medicii s-au confruntat cu cazuri ușoare, acum au de a face cu cazuri medii spre grave.

„Profilul pacientului este cumva modificat. În sensul că marea majoritate a pacienților au forme medii, foarte puțini au forme asimtomatice și forme ușoare.

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași avem un număr de paturi libere de la o gardă la alta mult mai mic decât era în urmă cu 2 săptămâni.

Citește și:

Adevărul despre vaccinul anti-coronavirus: 2.500 de oameni l-au primit deja! Anunțul a fost făcut abia acum. De ce nu este pus în vânzare?

Dacă atunci discutam despre 20, 30 de locuri libere, în prezent vorbim despre 10 locuri libere”, a declarat Carmen Dorobăț, la Antena 3.

Luni, 18 mai, au fost confirmate 165 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. Deși numărul total de cazuri de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 17.036, dintre acestea, 9.930 au fost declarate vindecate și externate. La ATI, în acest moment, sunt internați 193 de pacienți.

Citește și:

„O pastilă în fiecare zi!” Medicamentul ce ar putea preveni infectarea cu noul coronavirus: „Și medicii din prima linie îl iau”

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.351 de persoane. Alte 17.797 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Zeci de proiecte înscrise la un concurs lansat de Fundația Dan Voiculescu, pentru combaterea pandemiei... Medic de la Spitalul Universitar din Capitală decedat din cauza COVID-19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x