Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

„O pastilă în fiecare zi!” Medicamentul ce ar putea preveni infectarea cu noul coronavirus: „Și medicii din prima linie îl iau”

Donald Trump, care estes testat zilnic pentru COVID-19, a măturisit că foloșeste un medicament catalogat drept „periculos pentru pacienți” pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.

Medicamentul ce ar putea preveni infectarea cu noul coronavirus

Profimedia

Cu toate că oficialii din domeniul Sănătății au declarat hidroxiclorochina nepotrivită pentru tratarea coronavirusului, cauzând complicații grave, președintele american Donald Trump este un susținător vehement al medicamentului.

În cadrul unei conferințe de presă, Trump a anunțat că ia hidroxiclorochină pentru a preveni infectarea cu COVID-19, în ciuda avertismentelor.

„Am auzit multe lucruri bune despre hidroxiclorochină. Știu că mulți medici, din prima linie a luptei cu pandemia, îl iau pentru a preveni infectarea. Și eu iau hidroxiclorochină. Am început acum câteva săptămâni. O Pastilă în fiecare zi”, a dezvăluit Trump, spre surprinderea jurnaliștilor din sală.

Citește și:

Chinezii au recunoscut! Ce au făcut, de fapt, cu probele de COVID-19. Scandal uriaș, la nivel înalt: „Da, e adevărat! Așa s-a întâmplat”

Mai mult, Trump a declarat că, înainte de a începe tratamentul, a cerut sfatul medicului de la Casa Albă, acesta spunându-i „Bine, dacă doriți”.

Donald Trump a mai spus că a luat o singură doză de azitromicină, un antibiotic care previne infectarea cu noul coronavirus, iar în combinaţie cu hidroxiclorochina ia zinc.

„Tot ce pot să vă spun este până acum par să fiu OK”, a adăugat Trump.

În urmă cu câteva săptămâni, Trump a promovat medicamentul ca un potenţial tratament bazat pe un raport pozitiv despre utilizarea lui împotriva virusului.

Citește și:

Adevărul despre vaccinul anti-coronavirus: 2.500 de oameni l-au primit deja! Anunțul a fost făcut abia acum. De ce nu este pus în vânzare?

Studiile au descoperit că nu este util. Administraţia pentru produse alimentare şi Medicamente (FDA) a emis un avertisment cu privire la utilizarea acestui medicament folosit în principal pentru tratarea malariei.

Cu câteva săptămâni în urmă, FDA a transmis că este „conştientă de raportările unor probleme grave de ritm cardiac” la pacienţii cu COVID-19 tratate cu hidroxiclorochină sau un medicament mai vechi, clorochină.

Recomandari