Adevărul despre vaccinul anti-coronavirus: 2.500 de oameni l-au primit deja! Anunțul a fost făcut abia acum. De ce nu este pus în vânzare?

Peste 2.500 de oameni au primit deja vaccinul anti-coronavirus. Anunțul-surpriză a fost făcut în urmă cu puțin tim, de oficiali din domeniul Sănătății. Ce s-a întâmplat cu cei imunizați?

Adevărul despre vaccinul anti-coronavirus: 2.500 de oameni l-au primit deja

Profimedia

Publicația Bloomberg a anunțat că, în China, sunt în proces de dezvoltare cinci vaccinuri experimentale anti-COVID-19. De la începerea testelor, peste 2.500 de oameni au fost deja vaccinați.

Potrivit sursei, până acum, rezultatele obținute sunt satisfăcătoare. Guvernul chinez încurajează instituţiile publice şi companiile private să-şi accelereze cercetările.

„Pe ansamblu, progresele sunt pe calea cea bună. În total 2.575 de voluntari au fost vaccinaţi în cadrul diferitelor proiecte şi niciun efect indezirabil major nu a fost raportat”, a subliniat Yixin Zeng, viceministrul al Sănătăţii, în cursul unei conferinţe de presă la Beijing.

Citește și:

Anunț oficial: Amendă de până la 2.500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție, în timpul stării de alertă. Când încep sancțiunile?

Reprezentanții guvernului chinez nu au dezvăluit, deocamdată, dată la care ar putea începe comercializarea vaccinului, viceministrul preconizând că faza în care întreaga operaţiune se află la nivel de teste clinice va fi încheiată până în luna iulie - aceasta fiind a doua din cele trei etape ale testele pe om care trebuie validate înaintea oricărei comercializări.

În acest moment, proiectul urmează să intre în faza a treia, ce implică un grup de control al persoanelor care rămân nevaccinate, ceea ce arată dacă cei care au primit vaccinul sunt capabili să îndepărteze infecţia.

Citește și:

Cum vom ieși din localitate, de luni. Unde poți merge, fără declarație pe proprie răspundere

Patru din cele cinci vaccinuri au la bază modelul clasic şi conţin o versiune inactivă dintr-un patogen, SARS-CoV-2 de faţă, administrate pentru a declanşa o reacţie imunitară la pacient. Al cincilea test clinic nu este făcut public momentan.

Ultimele știri