Anunț de ultimă oră despre incendiul izbucnit în dezpozitul din București: ”Focul va fi stins, cel mai probabil, mâine!”

Incendiul izbucnit într-un depozit din nordul Capitalei va fi stins abia mâine, când pompierii vor reușit să intre în hală, potrivit informațiilor furnizate de prefectul Capitalei, Marius Cristian Ghincea. Focul a fost, însă, localizat. 

Incendiul izbucnit într-un depozit din nordul Capitalei va fi stins abia mâine, când pompierii vor reușit să intre în hală, potrivit informațiilor furnizate de prefectul Capitalei, Marius Cristian Ghincea. Focul a fost, însă, localizat.

Potrivit acestuia, incendiul a izbucnit într-o hală în care se aflau tuburi de oxigen, vopseluri, cerneluri, întrucât a fost o tipografie acolo. De asemenea, acesta a precizat că incendiul a fost localizat, iar pompierii urmează să intre mâine în hală.

Citește și: Pericol în Capitală, după izbucnirea incendiului din zona Pipera! Ce se poate ascunde în norul de fum negru

"Din păcate, din informaţiile pe care le am ei au fost sunaţi destul de târziu, cu toate acestea se vede că au reuşit să intervină şi să limiteze propagarea focului. Culoarea fumului s-a schimbat, ceea ce este primul semn bun de astăzi, în sensul că focul este localizat, iar toxicitatea fumului nu mai este aşa de mare ca în primele momente, bănuiesc, ale incendiului", a spus prefectul, precizând că acolo există un Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă care a intervenit în primă fază şi probabil au crezut că îl vor putea stinge.

El a spus că la locul incendiului sunt prezenţi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, care monitorizează toxicitatea fumului, iar "în acest moment, din informaţiile pe care le am nu sunt probleme deosebite la nivelul municipiului Bucureşti (...).

"Din păcate, cred că vor reuşi să intre în cadrul acestui depozit abia mâine, chiar dacă incendiul este localizat, având în vedere substanţele care au fost înăuntru - am înţeles că este vorba de tuburi de oxigen, a fost şi o tipografie, cu vopseluri, cerneluri... focul este localizat, dar în schimb nu va fi stins decât probabil mâine", a afirmat el.

Citește și: Noi imagini tulburătoare de la incendiul din nordul Capitalei! Hala din Pipera, mistuită de flăcări! De la ce se degajă fumul negru - Video

Prefectul Capitalei a precizat, de asemenea, că doar jumătate din hală a fost cuprinsă de incendiu, iar angajații din birourile aflate în zonă au plecat cu greu din zonă, la insistențele pompierilor.

Un incendiu puternic a izbucnit vineri, în zona de nord a Capitalei, fără a se înregistra victime, conform informaţiilor de până acum. Incendiul se manifestă generalizat pe o suprafaţa de aproximativ 10.000 de metri pătraţi. La misiunea de stingere intervin 27 maşini de stingere, 4 autoscări de intervenţie la înălţime, 4 echipaje de descarcerări şi 2 ambulanțe SMURD.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri