Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

„S-a terminat cu viața mea!” Apelul disperat al bătrân infectat cu COVID-19. Copiii bărbatului, în lacrimi: „A ajuns bătaie de joc”

"Nu mai pot". Asta aude o fiică de la tatăl ei, infectat cu coronavirus, ţinut în spital în condiţii groaznice, lăsat să se descurce singur.

Se întâmplă tot în Prahova, al doilea judeţ din ţară ca număr de cazuri noi. 230 de paturi există. Toate sunt ocupate. Pacienţii aşteaptă zile în şir să fie internaţi şi trataţi. Iar când ajung în spital, îşi cumpără singuri tratamentul şi şi-l administrează singuri.

- Nu mai trăiesc mult.

- Tăticu, cum, trebuie să luptăm!

- Nu mai pot, Coco, s-a terminat cu viaţa mea!

Sunt cuvintele unui pacient în vârstă de 88 de ani, infectat cu coronavirus. Miercuri, la ora 13, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. A fost testat pe loc. Apoi, mai bine de 48 de ore a fost ţinut în izolatorul spitalului fără să primească tratament şi fără să fie internat.

Citește și: „Vom avea focare în școli și grădinițe. Copiii vor duce boala acasă” Noul an școlar înseamnă riscuri uriașe

„E un om, e un om. Să văd că un om geme, că nu mai poate şi să nu caut să fac ceva mi se pare anormal. Parcă ţi-e milă de un animal care suferă şi cauţi să faci ceva, darămite pentru oameni”, a spus fiul pacientului.

„Îşi punea singur oxigenul. Cum adică îşi punea singur? Singur îşi pune. A plătit atâţia ani la Casa de Asigurări și a ajuns bătaie de joc în sistemul sanitar”, a adăugat, plângând, fiica bărbatului.

În timp ce pacienţii îşi numără zilele, aşteptând un pat liber, celor din spital le este greu să creadă.

Violeta Tănase, reprezentant SJU Ploiești: Eu nu cred că acest pacient a fost în stare gravă, adică nu cred că a avut indicaţie în terapie intensivă şi nu s-a reuşit de ieri şi până astăzi.

Citește și: Scoate măști din gunoi, le spală și le refolosește! Imagini șocante, filmate lângă un supermarket: „Ce are?”

S-a reuşit transferul lui la un alt spital, după 72 de ore

Tatăl femeii, aflat în stare gravă şi cu alte afecţiuni, a fost transferat la Spitalul Municipal Câmpina, la trei zile după ce a ajuns aici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi abia după ce Observator a cerut explicaţii Ministerului Sănătăţii care a intervenit la spital.

„Mă mir că a cedat Câmpina şi a primit un pacient, probabil după ce s-au iscat nişte valuri, altminteri Câmpina e de formă spital suport. Dacă suni peste tot şi răspunsul este: n-avem locuri, n-avem locuri, n-avem locuri. Daţi dumneavoastră o soluţie”, a spus Violeta Tănase, reprezentant SJU Ploiești, potrivit Observator.

Recomandari