Live acumFilm: Homefront: Orasul fara legi
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

„Vom avea focare în școli și grădinițe. Copiii vor duce boala acasă” Noul an școlar înseamnă riscuri uriașe

Apariția focarelor de coronavirus în școli și grădinițe pare inevitabil. Experții în sănătate publică din România atrag atenția asupra pericolelor la care ar putea fi expuși copiii și elevii.

„Vom avea focare în școli și grădinițe. Copiii vor duce boala acasă” Noul an școlar înseamnă riscuri uriașe

Profimedia

Doar 26 de zile ne despart de inceperea noul an școlar. În timp ce guvernanții fac planuri, pe hârtie, experții în sănătate publică vertizează cu privire la pericolele de infectare la care vor fi expuși cei mici.

„Mă aștept să avem focare odată cu reluarea grădinițelor și începutul școlii.(...) Interacțiunea directă între copii, între copii și cadrele didactice și între copii și membrii familiei vor fi mult mai intense, cu un grad de transmitere și interacțiune foarte mare, iar copiii, așa cum se știe până la această dată pot fi asimptomatici, pot transmite boala, pot duce acasă, în comunitate sau în familie, acolo unde există persoane vulnerabile”, a explicat dr. Ioana Stăncel, la Digi24.

Cum va începe școala din 14 septembrie

Ministerul Sănătății a elaborat proiectul privind măsurile de protecție ce se vor adopta în unitățile de învățământ din 14 septembrie, când este programată începerea noului an școlar.

Documentul conține un set de „principii generale”, urmând a se păstra distanțarea de un metru. Şi unde nu se poate, trecem la soluţia de avarie: panouri de plexiglas.Purtarea măștii este ogligatorie de către toată lumea.

Mai multe detalii despre acest subiect, AICI.

Recomandari