Antena Căutare

Situație disperată în Germania, la cel mai mare abator. Aproape 1.000 de români sunt infectați cu noul coronavirus

Aproape 1.000 de români, angajați ai celui mai mare abator din Germania, au fost infectați cu noul coronavirus, potrivit celui mai recent bilanț prezentat de Ministerul Afacerilor Externe. 

Situație disperată în Germania, la cel mai mare abator. Aproape 1.000 de români sunt infectați cu noul coronavirus
Situație disperată în Germania, la cel mai mare abator. Aproape 1.000 de români sunt infectați cu noul coronavirus

Potrivit sursei citate, numărul românilor infectați cu noul coronavirus a ajuns la 996, adică două treimi din numărul total al lucrătorilor diagnosticați cu COVID-19 până acum. În cadrul companiei lucrează 3.969 de cetăţeni români, potrivit Agerpres.

Potrivit informațiilor furnizate de MAE, tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente şi produse de igienă, fiind instituită şi o linie telefonică dedicată acestora, cu informaţii disponibile şi în limba română.

Descoperire neașteptată în sângele pacienților vindecați de coronavirus. Teoria anticorpilor se năruie: „Am găsit un indicator mai sensibil al expunerii la COVID-19”

De asemenea, în urma reuniunii celulei de criză institute la nivel de land, la care au participat şi reprezentanţi ai Consulatului General al României la Bonn, desfăşurată miercuri, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaţilor companiei de prelucrare a cărnii, precum şi a contacţilor acestora, se are în vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel încât testarea tuturor angajaţilor să fie finalizată până la data de 3 iulie.

Autoritățile au decis instituirea carantinei

Autorităţile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la data de 30 iunie 2020, urmând ca măsurile să fie ajustate în funcţie de evoluţia situaţiei.

Ba mai mult, începând de ieri, 24 iunie, a fost instituită carantina şi în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf). În prezent, în acest district au fost confirmate 211 cazuri de infecţie cu COVID-19, majoritatea vizând angajaţi ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbruck.

Revenirea la normalitate, imposibilă în România! Ministrul Sănătății, noi lămuriri: ”Transmiterea comunitară accentuată devine îngrijorătoare!”

Consulatul General al României la Bonn menţine legătura cu autorităţile locale, reprezentanţii companiei şi cu cetăţenii români şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19, aminteşte Ministerul de Externe.

Bebeluș de opt luni, azvârlit cu putere în piscină, chiar de instructorul de înot. Internauții, revoltați: ”Traumatizezi... Un soldat și-a luat viața, după ce și-a cerut iubita în căsătorie. Ultimul mesaj trimis de tânăr: „Mi-a spus că n-a mai ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x