Căutare Live

A stat 96 de ore fără tratament. Tușea și abia respira. Așa arată „izolarea” pentru pacienții suspecți de COVID-19: „Aş face orice sa n-ajung acolo”

Aproape 100 de ore. Atât a stat un pacient suspect de COVID, simptomatic, în aşteptarea testului. S-a întâmplat la Spitalul Judeţean Ploieşti. Zeci de alţi pacienţi trec în fiecare zi prin acelaşi chin.

Adunaţi toţi într-o singură încăpere, fără să primească măcar un pahar cu apă. Primesc în schimb indiferenţă şi ridicat din umeri.

1409 de cazuri noi au fost astăzi în România, 32 de morţi şi 480 de oameni sunt în secţiile de Terapie Intensivă.

Izolator care a devenit un loc de coşmar pentru pacienţii deja îngroziţi că ar putea fi bolnavi de COVID. Acolo trebuie să aştepte rezultatul.

„Să ştiţi că i-a ieşit rezultatul, este pozitiv...Este în izolator deocamdată”, îi spune o asistentă fiicei unei paciente ce tocmai a fost confirmată cu noul coronavirus.

Iar telefonul se închide brusc. La fel şi uşile pentru cei care ajung în izolator. Ca să ajungă într-un alt spital suport COVID din Prahova, femeia a fost nevoită să insiste. Cu greu a reuşit, mai ales că spitalele nu mai au locuri. La fel ca la începutul pandemiei.

„Pot să vă spun că în prima zi de internare acum trei luni am stat aici 12 ore, ne-a plouat, ne-a uscat, foarte grea comunicarea, nu-i dăduseră apă”, a povestit femeia, pentru Observator.

Lăsați să aștepte rezultatul testului înghesuiți într-o cameră, fără apă sau mâncare

Şi mărturiile nu se opresc. Tot mai mulţi pacienţi reclamă tratamentul inuman la care au fost supuşi. 70 de oameni, deja confirmaţi cu COVID sau doar suspecţi, au fost nevoiţi să împartă o singură baie.

Pacienţii care au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti povestesc cum au aşteptat zeci de ore până ce au au fost preluaţi de medici. Cei suspecţi că au fost infectaţi cu coronavirus au fost lăsaţi să aştepte într-o singură încăpere, fără apă, mâncare sau tratament.

„Am stat 96 de ore fără niciun fel de tratament. Le-am spus că am o tuse foarte puternică care nu îmi dă voie sa respir cum trebuie.”

Citește și
colaj de imagini cu icoana sfintei filofteia, un preot, cartea sfanta si o femeie care se inchina
Gesturile care te feresc de boli și necazuri dacă sunt făcute de Sfânta Filofteia. Iată și ce nu e bine să faci mâine
Gesturile care te feresc de boli și necazuri dacă sunt făcute de Sfânta Filofteia. Iată și ce nu e bine să faci mâine
Colaj cu zăpadă și ninsoare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
colaj de fotografii cu irina petrea
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Mai multe articole

Medicii din spital cunosc condiţiile şi au făcut nenumărate cereri către toate instituţiile care i-ar putea ajuta.

„Condiţiile sunt improprii, medicaţie specifică nu se poate administra, este nefiresc ce se întâmplă, suntem revoltaţi cu toţii. Dac-aţi fi pacient, ce-aţi face? Aş face orice sa n-ajung acolo. Deci acolo este ceva ce nu seamănă a medicină de an 2020”, a declarat Violeta Tănase, purtător de cuvânt SJU Ploieşti.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... MAE, anunț de ultimă oră pentru românii care se pregătesc să iasă din țară. Ce se întâmplă cu vacanțele în străinătate, ...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri