Căutare Live

Asimptomaticii, „marele risc pentru populație”! Ministrul Sănătății, decizie de ultim moment: „Măcar un test negativ”

Astăz am aflat că DA, bolnavii fără simptome reprezintă un risc mare pentru populaţie. La noi în ţară, asimptomaticii se plâng că sunt obligaţi să stea săpămâni întregi în spitale, când ar putea fi supravegheaţi acasă. Ministrul Sănătăţii a promis că va lua măsuri.

Pot transmite pacienţii asimptomatici coronavirusul? Este întrebarea care a primit mai multe răspunsuri. Şi niciunul clar. Până şi liderii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii s-au răzgândit în repetate rânduri.

„14 teste în total i-au făcut. Și unul ieșea pozitiv, la 2, 3 zile ieșea unul negativ. Iarăși ieșea pozitiv. După aia, neconcludent. Era foarte, foarte deprimat. Era alb la față, nu se mai ținea pe picioare, tremura, plângea. Deci, din om, neom”, povestește soția unui pacient infectat cu noul coronavirus, asimptomatic.

Pentru pacienţii asimptomatici, perioada spitalizării este mai grea decât boala în sine, povestesc rudele. Deşi nu se simt rău şi nu primesc niciun tratament, trebuie să stea săptămâni întregi într-un pat de spital.

Oficial: Se redeschid piscinele exterioare şi sălile de fitness, dar regulile se schimbă! Ce va fi strict interzis?

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au spus în repetate rânduri că astfel de pacienţi ar putea fi izolaţi şi monitorizaţi la domiciliu, dar până acum, acest lucru nu s-a întâmplat.

Ministrul Nelu Tătaru a declarat, pentru Observator, că situaţia s-ar putea schimba, la mai bine de trei luni de la izbucnirea pandemiei.

„În aceste zile, INSP, CNSCBT va face un protocol pentru tot ce înseamnă o perioadă de 10, 14 zile în care să avem un test sau să avem o simptomatologie care să nu apară în aceste zile să putem lua o decizie.

Până acum erau două teste negative. Ne gândim şi la a doua variantă: Măcar un test negativ”, a explicat Nelu Tătaru.

O altă problemă este că nici până acum nu se ştie clar dacă pacienţii asimptomatici pot răspândi virusul. După ce un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a anunţat că acest lucru se întâmplă în cazuri foarte rare, acelaşi specialist s-a răzgândit.

Gata, sezonul nunților și petrecerilor poate începe! Ce condiții impun autoritățile, după 15 iunie?

Programul „Sunt imun la Covid?” a început

Un răspuns ar putea veni şi în urma testării pentru anticorpi a bucureştenilor. Programul „Sunt imun la Covid?” a început azi pe Arena Naţională. Municipalitatea vrea să afle câţi locuitori ai Capitalei au fost infectaţi cu coronavirus în ultimele trei luni, fără să ştie.

Șofer român de TIR, criminal în serie în Europa! Cum și-a ucis victimele? Anchetatorii, detalii șocante: Un chiștoc de țigară l-a dat de gol

Citește și
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
femeie care curata faianta din casa cu o carpa crem
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
femeie care a atins cu degetul un mobilier plin de praf
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Mai multe articole

500 de oameni au fost testaţi astăzi, dintr-un total de 10.500. Rezultatul ar trebui să ne arate gradul de imunizare a populaţiei şi cum a circulat noul coronavirus în rândul bucureştenilor.

Gata, sezonul nunților și petrecerilor poate începe! Ce condiții impun autoritățile, după 15 iunie?... Robert De Niro vindea droguri , din sacoșă, pe o stradă din Iași! Singurul detaliu ce întrece numele ales de escrocul ro...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri