Antena Căutare

Asistenta sociala, pusa de PDL in bratele Bisericii

In timp ce taie pensii si ajutoare sociale, Guvernul redirectioneaza banii pentru asistenta sociala pe o filiera aducatoare de voturi: biserica.

Deputatii au adoptat ieri un proiect de lege privind parteneriatul stat-biserica, menit sa asigure finantarea unor programe de asistenta sociala prin intermediul bisericii.

Proiectul, initiat de 90 de senatori si deputati ai PDL, a parcurs toate etapele legislative, urmand sa fie trimis la promulgare, ieri fiind adoptat de Camera Deputatilor cu 254 de voturi pentru, sapte impotriva si cinci abtineri.

Legea prevede finantarea din fonduri publice a programelor initiate de culte pentru dezvoltarea si derularea de servicii sociale si actiuni caritabile, proiectele fiind finantate de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

Initiatorii au declarat ca proiectul lor are in vedere sporirea rolului bisericii in depistarea persoanelor care au nevoie de asistenta sociala, dar si in ajutorarea celor care au mijloace de subzistenta dar nu au sprijin psihologic, precum copiii ai caror parintI sunt plecatI in strainatate.

Legea le da dreptul tuturor cultelor de a derula astfel de proiect si interzice atragere la vreun cult al beneficiarilor de servicii, sub sanctiunea incetarii finantarii.

Finatarea proiectelor vor fi finantate de stat in proportie de 80%, biserica find obligata sa asigure restul de 20%, fie din fonduri proprii, fie din sponsorizari, fie din fonduri europene. Activitatile finatate din fondurile Ministerului Muncii vor fi supuse controlului Curtii de Conturi.

Sursa: Jurnalul National

Casa de casatorii in valoare de 740.000 €, intr-una din vilele lui Vantu... Locuinta presedintelui Pro Lex, Vasile Lincu, perchezitionata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x