Căutare Live

Asociaţia Elevilor solicită primarilor din Bucureşti şi Ilfov să doteze unităţile de învăţământ cu săpun şi dezinfectant

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) solicită primarilor Capitală şi edililor din judeţul Ilfov să ia măsuri pentru a ocroti sănătatea elevilor şi să doteze unităţile de învăţământ cu săpun, dezinfectant şi mijloace de uscare a mâinilor.

“Considerăm că sănătatea elevilor ar trebui să fie o prioritate pentru toate insituţiile statului, dar din contră, legislaţia privind asigurarea normelor de igienă nu este respectată de către directorii unităţilor de învăţământ, care au datoria legală să solicite primăriei acordarea fondurilor necesare. Elevii trebuie să fie în siguranţă pe tot parcursul educaţional al acestora, de aceea nici un factor nu trebuie să le pună sănătatea în pericol”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Elevilor din Bucureşti şi Ilfov.

Sursa citată menţionează că este prevăzut în legislaţie faptul că trebuie asigurate materialele necesare igienei personale la grupurile sanitare din unităţile de învăţământ, fiind vorba de săpun, substanţe dezinfectante, mijloace de uscare a mâinilor după spălare. AEBI susţine că fondurile pentru asigurarea normelor de igienă provin de la unităţile administrativ-teritoriale.

“În mod cert, igiena în şcoli este un aspect ignorat de prea multă vreme. Elevii trebuie să fie în siguranţă la şcoală, să le fie asigurate normele de igienă conforme unei unităţi de învăţământ, căci, având în vederele ultimele epidemii de gripă, lipsa substanţelor de tip dezinfectant şi săpun a reprezentat categoric unul dintre motivele răspândirii acestora”, a declarat Nicolae-Alexandru Rădulescu, preşedinte AEBI.

Sursa : news.ro

"Apa vie" din Bihor poate ucide! Deși nu este potabilă, localnicii spun că are proprietăți tămăduitoare... Virusul ucigaş golește străzile din China, 40 de milioane de oameni sunt în carantină! Patru oraşe au fost închise...
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună...
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022. Racii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022 spune că nativii din zodia Racilor se gândesc serios la...
Parteneri
Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică
Catine.ro
Ultimele știri
x