Antena Căutare

Aspecte la care trebuie să fii atent atunci când vrei să cumperi un imobil în stadiu de proiect

Dacă ești în căutarea unei locuințe și te orientezi către un apartament într-un imobil în stadiu de proiect trebuie să știi că acesta va fi cu până la 10%-15% mai ieftin, decât dacă vrei să cumperi un apartament într-un bloc gata făcut. Însă, avantajul banilor mai puțini vine la pachet cu o mulțime de lucruri la care trebuie să fii atent și să ții seama.

Aspecte la care trebuie să fii atent atunci când vrei să cumperi un imobil în stadiu de proiect
Dacă ești în căutarea unei locuințe și te orientezi către un apartament într-un imobil în stadiu de proiect trebuie să știi că acesta va fi cu până la 10%-15% mai ieftin, decât dacă vrei să cumperi un apartament într-un bloc gata făcut. Însă, avantajul banilor mai puțini vine la pachet cu o mulțime de lucruri la care trebuie să fii atent și să ții seama. | shutterstock

A cumpăra o locuință într-un imobil în stadiu de proiect este o plăcere și un risc totodată, iar noi vom discuta despre aceste lucruri foarte importante. De exemplu, dacă te uiți pe site-urile de anunțuri la apartamente de vânzare în Iași și găsești anunțuri în care este specificat că locuința se află într-un imobil în stadiu de proiect trebuie să ții cont de reputația dezvoltatorului.

La ce trebuie să fii atent când cumperi un apartament în stadiu de proiect

Datorită diferențelor de preț, locuințele într-un bloc în construcție sunt foarte căutate, pentru că toți gândesc că blocul va fi nou, nu este trecut prin ani și evenimente tumultoase (cutremure, fenomene meteo severe) și până la urmă, cine nu și-ar dori să aibă o casă nou-nouță și să o decoreze cum simte și în plus, să scoată mai puțini bani de buzunar?

Cert este că multe, dar foarte multe persoane sunt în căutarea unui apartament care încă nu este gata pentru că pot discuta cu dezvoltatorul despre finisaje, aranjamente și tipul de locuință. Desigur, unele aspecte nu se pot negocia pentru că blocul trebuie să fie unitar.

Atunci când vrei să cumperi o casă “pe hârtie”, luăm din nou exemplul unui apartament care se vinde în Iași, persoana care vrea să cumpere locuința care încă nu există este interesată de reputația dezvoltatorului, de locația proiectului, de ușurința cu care pot să înțeleagă din plan ce trebuie să cumpere. Totodată credibilitatea dezvoltatorului de a finaliza proiectul este foarte importantă și bineînțeles prețul în raport cu ce calitate promite.

Citește și: Cum te poate ajuta un designer de interior atunci când vrei să-ți renovezi casa. Sfaturi utile

Și așa cum discutam și mai sus, flexibilitatea în amenajarea apartamentului este un punct cheie.

De asemena, oamenii ar trebui să se intereseze și de stilul de viață din zona respectivă, cine sunt vecinii pe care urmează să îi aibă, calitatea proiectului, arhitectura bună, experiența dezvoltatorului.

Citește și: Cum să ai o casă ZZen? Sfaturi utile pentru armonie și atragerea prosperității

Avansul pe care trebuie să îl plătești în mod normal

Potrivit wall-street.ro, avansul pe care o persoană ce cumpără un apartament într-un bloc aflat în fază incipientă a construcției este de 20%, acesta reprezentând un preț mediu pe piață.

Pentru a evita riscurile și pierderile în cazul în care dezvoltatorul fie nu mai termină proiectul, fie dispare, este a da un avans mai micuț.

Riscurile sunt evidente, imobilul poate să nu mai fie finalizat sau dezvoltatorul amână finalizarea lui, fie nu mai dai de el, iar în acest caz un contract strict și un avans mai mic te pot salva de la pierderi.

Pe HomeZZ.ro poți alege din mii de proprietăți din toată țara: apartamente și case, ansambluri rezidențiale pentru cumpărare sau închiriere.

Citește și: Cum să îți decorezi balconul dacă stai la ultimul etaj

Închiriezi? Cum poți fi proprietarul ideal. Cerințele de pe piață ale chiriașilor... Laura Nureldin şi Florin Căruceru prezintă Observator 17, de luni până vineri, de la ora 17:00, la Antena 1...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x