Antena Căutare

Astazi se implinesc 154 de la Unirea Principatelor. La Iasi si la Focsani, pregatirile sunt in toi

Astazi, se implinesc 154 de ani de la Unirea Principatelor. Ca-n fiecare an, mai marii tarii vor merge la Iasi sau la Focsani, asa ca autoritatile locale s-au pregatit temeinic. Pe langa ceremoniile oficiale vor fi si petreceri in aer liber, ca sa se bucure tot romanul. Asta, in pofida faptului ca multi au uitat ce sarbatorim azi

Chiar daca Mica Unire este un mister total pentru tot mai multi romani, in Iasi s-a muncit de zor ieri. In Piata Unirii, au fost astupate gropile, pe garduri au fost puse ramuri de brad, iar pe stalpi, drapeluri. Angajatii primariei i-au acordat o atentie sporita statuii lui Alexandru Ioan Cuza.

Aici, sunt asteptati astazi Victor Ponta, Crin Antonescu si mai multi ministrii. Oficialii vor avea ce vedea. “Vom participa la aceasta activitate cu militari ai Batalionului 155, militari cu experienta in teatrele de operatiuni din Irak si Afganistan”, a declarat colonelul Dumitru Burlacu de la Brigada 15 Mecanizata Podul Inalt.

Pregatirile au fost in toi si la Focsani. “Dorim ca cei care vor fi prezenti la aceasta manifestare sa simta intr-adevar ca acum 154 de ani, in aceasta localitate a avut loc Unirea, dorim sa dansam cu totii o hora a unirii”, a afirmat Decebal Bacinshi, primarul municipiului Focsani.

Iar pentru asta au muncit aproape doua saptamani. Aproape 1.300 de politisti, jandarmi si pompieri vor asigura astazi ordinea publica in Iasi si Focsani.

In Botosani, strazile sunt asfaltate pe ninsoare... Primarii din Timis ajuta la renovarea spitalului judetean. In schimb, oamenii care i-au ales vor fi privilegiati ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x