Antena Căutare

Atentie! Tone de fructe din Turcia, confiscate deoarece contineau pesticide

Aproximativ 120 de tone de fructe infestate cu pesticide, importate din Turcia, au fost confiscate si distruse de catre echipe mixte ale Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in urma unor controale desfasurate in ultimele saptamani.

Controalele au avut ca scop verificarea respectarii legislatiei privind consumul de alimente, legume si fructe proaspete.

Au fost prelevate si transmise spre analiza laboratorului DSVSA Bucuresti mai multe probe de fructe, respectiv grapefruit. Expertiza de laborator a indicat depasiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide pentru substanta activa "Imazalil" din probe prelevate dintr-un lot de sase transporturi , provenite din Turcia, a cate 20 de tone fiecare.

Ca urmare a rezultatelor buletinelor de analiza, intregul lot de 120 tone a fost confiscat si distrus. Nicio cantitate din aceste fructe, provenind din lotul respectiv nu a ajuns pe piata.

"Imazalil" este o substanta activa, cu actiune fungicida, utilizata in combaterea bolilor la plante.

Prezenta reziduurilor peste limita maxima admisa in aceste fructe provenite din Turcia, ridica serioase semne de intrebare asupra controalelor oficiale efectuate de catre Autoritatile Competente turce, atat la nivelul producatorilor, cat si la controlul oficial in vederea exportului in alte state.

"In perioada urmatoare echipele mixte ale ANSVSA si MADR vor intensifica verificarile la toate transporturile provenind din Turcia, atat la produsele de origine vegetala, cat si la cele de origine animala, in scopul protejarii consumatorilor romani dar si europeni, sub aspectul sigurantei alimentelor", a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Sursa: Antena3

Descinderi cu scandal la Strehaia: Nevestele romilor au bocit ca la inmormantare... Exemplu de vointa! O tanara de 26 de ani aflata in scaun cu rotile a deschis un centru pentru persoanele cu dizabilitati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x