Antena Căutare

Atenție la această tehnică! Înșelătorie cu un apartament de închiriat în Sibiu. Cum au fost păcăliți nouă chiriași

Un bărbat din Sibiu a înșelat nouă persoane care își căutau chirie. Acesta aplica o metodă prin care reușea să obțină sume mari de bani de la oameni, în schimbul… a nimic! Chiriașii găseau ușile închise și nu se puteau muta!

colaj de imagini cu blocuri in care se ofera chirie Galerie
Atenție la această tehnică! Înșelătorie cu un apartament de închiriat în Sibiu. Cum au fost păcăliți nouă chiriași | Hepta

Înșelăciune cu repetiție este isprava unui bărbat din Sibiu. Acesta a reușit să păcălească nouă chiriași în doar două luni ca totul să pară foarte credibil.

Ce făcea bărbatul din Sibiu după ce primea avansul pentru chirie. Acesta le dădea oamenilor și cheie de la apartament

După ce încasa un avans pentru chirie, proprietarul le dădea chiriașilor chei false, ajunși la apartament oamenii constatau că nu pot pătrunde în locuință pentru care au dat bani. Bărbatul a fost reclamat la poliție și a fost reținut pentru 24 de ore, dar în cele din urmă a fost lăsat în libertate.

Mai multe persoane înșelate l-au reclamat la poliție pe individul de 45 de ani. În urmă cercetărilor el a fost prins și a povestit modul în care opera pentru a lua bani. Folosind conturi false a publicat pe diverse rețele de socializare anunțul privind închirierea apartamentului pe care îl deține, iar ulterior a început să fie contactat de persoanele interesate.

La toți le-a spus că apartamentul este liber, însă a pus condiția ca viitorii chiriași să plătească un avans și o primă chirie lunară. După primirea sumelor, bărbatul ar fi oferit chiriașilor chei false, relatează Antena 3 CNN.

Așa a procedat timp de două luni și folosind această metodă și a reușit să înșele nouă persoane, în conturile sale, intrând peste 17.000 RONI. Abia când chiriașii încercau să intre în apartament, își dădeau seama că nu au cheile potrivite și că au fost înșelați. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța a decis să fie cercetat în stare de libertate, în urma acțiunilor sale.

"Bărbatul ar fi intrat în legătură cu victimele prin intermediul unor conturi false de pe rețelele de socializare și, după primirea sumelor de bani solicitate, le-ar fi oferit chiriașilor chei false. Prejudiciul creat se ridică la suma de 17.280 de lei.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 21 ianuarie a.c., polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, iar la data de 22 ianuarie procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu a dispus continuarea cercetărilor cu persoana în stare de libertate", informează IPJ Sibiu.

Citește și:

Cât costă astăzi un apartament vechi cu trei camere, în București

În zonele centrale din București, precum zona Victoriei și Unirii, prețurile apartamentelor vechi au rămas la fel. Însă, în alte cartiere din Capitală, sumele par să meargă pe o treaptă mai jos, aceasta fiind, deja, a cincea lună când scad.

Media prețurilor locuințelor pare să fi scăzut la 108,000 de euro, însă există și oferte mai avantajoase în anumite zone. Conform informațiilor oferite de SpyNews.ro, prețurile au scăzut cu 0.5% sau 500 de euro în luna octombrie. Un exemplu de ofertă interesantă este un apartament cu trei camere din zona Titan din București, care poate fi achiziționat acum la prețul de 87,000 de euro. Acesta se află la doar șapte minute de distanță de metrou și oferă o suprafață de 70 metri pătrați, suficient de spațioasă. Imobilul a fost construit înainte de 1977 și este semidecomandat.

Citește și: Suma ireală cu care se vinde un apartament “cu potențial” în Centrul Vechi din București. Cât se cere pentru imobilul din 1940

Când vor avea loc simulările examenelor pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat în anul școlar 2022-2023... O femeie care a scăpat sticla cu apă pe jos a fost amendată și a primit interdicție pe viață să mai intre în sala de fit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x