Antena Căutare

Attila Korodi anunta "o analiza foarte minutioasa" la Rosia Montana

Noul ministru al Mediului si Padurilor, Attila Korodi, a declarat miercuri, pentru RFI, ca, in saptamanile urmatoare va face o analiza foarte minutioasa la ceea ce s-a intamplat in ultimii trei ani de zile in privinta proiectului de la Rosia Montana, pentru a se pune la punct cu fiecare element tehnic.

Din punctul meu de vedere, ca ministru al Mediului, trebuie sa ofer, clar, o implementare a legislatiei de mediu, a conditiilor prin care o procedura poate sa fie dusa la bun sfarsit. Ministerul Mediului trebuie sa emita un punct de vedere. Daca toate conditiile procedurale se intrunesc, si eu sustin lucrul acesta, dupa aceea, Guvernul trebuie sa spuna un punct de vedere, care va fi mai complex. Eu cred ca legislatia de mediu nu poate sa cuprinda un proiect de o anvergura atat de mare, sa cuprinda fiecare element, si elemente de politici de dezvoltare pe care trebuie sa si le asume Guvernul Romaniei dar, pana atunci, ministerul are un rol foarte important: procedurile sa se intruneasca si sa aiba un punct de vedere final. Eu sustin sa mergem pana la acel moment, pentru ca este nevoie. Daca ma intrebati ce parere am despre acest proiect, cred ca, urmatoarele saptamani, pentru mine, vor insemna o analiza foarte minutioasa a ceea ce s-a intamplat in ultimii trei ani de zile, pe procedura de evaluare, ca sa ma pun, cum se spune, la punct, cu fiecare element tehnic", a explicat Korodi.

Acesta a precizat ca, fiind un proiect cu impact transfrontalier, proiectul de la Rosia Montana trebuie abordat cu atentie, deoarece poate avea un impact si asupra mediului din Ungaria, si a subliniat ca, din punctul sau de vedere, aurul de la Rosia Montana, care este o resursa importanta, intr-un fel sau altul, trebuie exploatat.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Foto: Intact Images

Detinut inarmat cu un topor, evadat din inchisoare... Instanta suprema a respins cererea de eliberare conditionata solicitata de Mihail Boldea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x