Antena Căutare

"Au trecut 13 ani de când vă aşteptăm să reveniţi din ultima voastră misiune...” Pompierii buzoieni își plâng morții de la Mihăilești. Și noi, Antena 1, ne plângem colegii

O serie de manifestări sunt programate să aibă loc, miercuri, la locul tragediei petrecute în urmă cu 13 ani, la Mihăileşti, în judeţul Buzău, când a avut loc cel mai cumplit accident înregistrat pe o şosea din România, în urma căruia 18 oameni au murit, iar 13 au fost grav răniţi, unii fiind mutilaţi pe viaţă. La 24 mai 2004, un camion încărcat cu 400 de saci de azotat de amoniu a sărit în aer, suflul exploziei ucigând şapte pompieri, doi jurnalişti şi alţi nouă localnici ori persoane surprinse în trafic.

La locul tragediei petrecute în urmă cu 13 ani, la Mihăileşti, în judeţul Buzău, ard lumânări. Acolo sunt plânși cei care nu s-au mai întors niciodată acasă. Părinți, copii, colegi. Pe 24 mai 2004 a avut loc cel mai cumplit accident înregistrat pe o şosea din România, în urma căruia 18 oameni au murit, iar 13 au fost grav răniţi. Unii au rămas mutilaţi pe viaţă.

În dimineața acelei zile, nu mai târziu de ora 5, un camion încărcat cu 400 de saci de azotat de amoniu a sărit în aer, suflul exploziei ucigând şapte pompieri, doi jurnalişti, Elena Popescu și Ionuț Barbu, ambii colegi de-ai noștri, de la stația locală Antena 1 Buzău şi alţi nouă localnici ori persoane surprinse în trafic.

"Au trecut 13 ani de când vă aşteptăm să reveniţi din ultima voastră misiune......”, au transmis, miercuri, pompierii din Buzău, potrivit news.ro. Salvatorii au adăugat că ziua de 24 mai 2004 va rămâne una din cele mai triste zile din istoria pompierilor buzoieni.

"An de an, cei şapte eroi pompieri sunt memoria vie a istoriei noastre, cinstirea şi preţuirea faptelor acestora fiind eternă”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Vasile Prahoveanu, potrivit sursei citate.

Trecerea a 13 ani de la deflagraţia în care au pierit 18 oameni, la Mihăileşti, a fost marcată şi de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pe contul de Facebook al instituţiei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În 24 mai 2004, un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu de la Combinatul chimic Doljchim s-a răsturnat pe drumul european 85, în apropiere de localitatea Mihăileşti, a luat foc şi a explodat atunci când pompierii veniţi la faţa locului încercau să stingă flăcările. În urma exploziei, 18 oameni au murit şi alţi 13 au fost răniţi.

Atunci, şi-au pierdut viaţa şapte pompieri: maiorul post mortem Doru-Mihai Mihalache, sublocotenentul post-mortem Romeo Necula, sublocotenentul post-mortem Valentin Cezar Manta, sublocotenentul post-mortem Nicolae Jianu, sublocotenentul post-mortem Silviu Stan, sublocotenentul post-mortem Georgian Medeleanu, sublocotenent post-mortem Florentin Valentin Oprea, jurnaliștii Elena Popescu şi Ionuţ Barbu, corespondenţi ai postului de televiziune Antena 1, şi alte nouă persoane - localnici veniţi să vadă ce se întâmplă sau persoane aflate în trecere.

În urma exploziei, pe drumul european care tranzitează localitatea Mihăileşti s-a format un crater cu un diametru de 20 de metri şi adânc de şapte metri, suflul deflagraţiei a distrus geamurile şi acoperişurile caselor aflate la mai bine de 500 de metri distanţă, iar zgomotul a fost auzit chiar şi în municipiul Buzău, care se află la aproximativ 30 de kilometri. Explozia a fost extrem de puternică, fiind percepută de seismografe ca având puterea unui cutremur.

Ancheta a fost finalizată în timp record şi, după doar cinci ore, drumarii au început refacerea şoselei, chiar dacă rămăşiţe umane au mai fost găsite chiar şi după câteva zile pe câmpurile din apropiere.

Viața lui Marian Simi Ilie, unul dintre pompierii supravieţuitori ai tragediei de la Mihăileşti. I-a fost amputat un pi... Informare meteo de ultimă oră! Ploi torenţiale, vijelii şi grindină, de miercuri după-amiază până sâmbătă seara, în cea ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x