Live acum
Prime Time 20:50Observator Special

Şcolile se vor deschide fără obligativitatea măştilor, iar sălile vor fi ventilate la fiecare 20 de minute într-o țară din Europa

Veste excelentă pentru cetățenii unei țări europene! Elevii din Austria vor reîncepe școala, pe 7 septembrie, cu prezența la clasă, dar fără obligaţia de a purta mască de protecţie, cu încăperi foarte bine aerisite şi cu efectuarea multor teste, a informat luni ministrul învăţământului, Heinz Fassmann, citat de EFE, preluat de Agerpres.

Şcolile se vor deschide fără obligativitatea măştilor, iar sălile vor fi ventilate la fiecare 20 de minute într-o țară din Europa

Scopul inițiativei este aceea de a ține școala “în cea mai deplină normalitate posibilă” potrivit ministrului învăţământului. Oficialul a considerat “absurdă” cererea unor sindicate ale profesorilor de a impune măşti la cursuri, deoarece “este greu de imaginat cum poate fi trezit entuziasmul” pentru o materie, când elevii trebuie să stea două ore la rând cu nasul şi gurile acoperite.

O astfel de măsură va fi impusă la intrare şi pe culoarele şcolilor atunci, când autorităţile sanitare vor avertiza asupra creşterii riscului într-o anumită zonă, conform unui sistem de tip semafor cu grad de alertă în patru culori, potrivit Edupedu.ro

Covidul a adus românilor botnițe! Farmacia la care măștile medicale se vând ca pentru Ciobăneștii germani

Măştile vor fi necesare când alerta va fi galbenă şi portocalie (gradul doi şi trei pe scară, după cel verde), în timp ce la culoarea roşie şcoala va fi închisă iar cursurile vor fi mutate în mediul online.

Sălile de clasă vor fi ventilate la fiecare 20 de minute

Școlile din România vor fi redeschise, dar nu pentru toți elevii. Cine sunt copiii care ar putea fi forțați să rămână acasă: ”Ei trebuie protejați!”

Ministerul a recomandat multă ventilaţie în sălile de clasă la fiecare 20 de minute şi timp de minimum 5 minute de fiecare dată. E introdusă şi o politică de informare a elevilor şi de restricţionare a grupurilor pentru a evita un contact prea amplu între copii. De asemenea, părinţilor li se recomandă să nu trimită copiii la şcoală dacă au simptome similare infecţiei COVID-19, iar pentru detectarea cazurilor asimptomatice vor fi realizate teste la scară mare.

Cine sunt persoanele care transmit cu ușurință coronavirusul. OMS, un nou avertisment: ”Trebuie să dublăm eforturile pentru a opri virusul!”

În cooperare cu centrele de învăţâmânt din întreaga ţară se prevede testarea a circa 15.000 de elevi şi 1.200 de profesori la fiecare trei săptămâni, iar pentru aceasta se va recurge la o nouă procedură în care, pentru a lua o mostră, persoana respectivă trebuie să facă gargară timp de 20 de secunde.

Recomandari