- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În cadrul unui interviu, medicul Virgil Musta a declarat că școlile pot fi redeschise dacă vor fi respectate măsurile de prevenție.
„Ce este mai important, să ținem sub control pandemia și copiii să nu beneficieze de educație sau, totuși, să căutăm o cale de mijloc? Cred că această cale de mijloc este calea optimă. Trebuie să începem școala, trebuie să dăm o educație copiilor”, a explicat Virgil Musta.
Începerea anului școlar trebuie să fie făcută cu reguli strice și, în primul rând, cu protejarea copiilor care sunt bolnavi sau care au părinți, bunici cu comorbidități care pot face forme severe, a spus medicul.
„Aceasta este cheia. Dacă reușim acest lucru, vom putea începe școala. Orice activitate se poate desfășura dacă știm foarte bine să evaluăm riscurile și să luăm măsurile necesare”, a adăugat el.
De asemenea, medicul a precizat că școala online este recomandată copiilor care au părinți aflați în categoria de risc și nu crede că purtarea măștilor de prevenție ar putea fi impusă acestora.
„Este dificil și nu cred că putem pune copiii să poarte măști, pentru că nu le vor purta, ne amăgim. Dar probabil, acolo unde ei vor desfășura activități comune, unde nu se poate păstra distanțarea socială, va trebui, pentru 5, 10, 15 minute să poarte măști, atât ei, cât și dascălii”, a spus Virgil Musta, potrivit Digi24.
Ministrul Sănătății a confirmat obligativitatea purtării măștilor la școală
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că, dacă s-ar impune în şcoli păstrarea unei distanţe de un metru, nu crede că elevii o vor putea păstra şi atunci a precizat că se impune obligativitatea purtării măştii şi a dezinfectantului, scrie News.ro.
”Fiecare unitate şcolară îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetele pentru situaţii de urgenţă. (...) A doua jumătate a lunii august este cea care ne va da efectiv evoluţia. Trebuie să vedem evoluţia. Noi avem scenarii care pot fi aplicate în funcţie de evoluţia de atunci, nu putem şti care este evoluţia de atunci, o previzionăm în contextul în care dacă toată lumea ar respecta regulile ar trebui să avem o săptămână în care să stabilizăm”, a declarat Nelu Tătaru.