Antena Căutare

Școlile din România vor fi redeschise, dar nu pentru toți elevii. Cine sunt copiii care ar putea fi forțați să rămână acasă: ”Ei trebuie protejați!”

Școlile din România ar urma să fie redeschise pe 15 septembrie, însă unii dintre elevi ar putea să-și înceapă anul școlar online, potrivit medicului Virgil Musta. Acesta consideră că elevii care suferă de alte boli ori care au părinți ce prezintă comorbidități și riscă să facă o formă gravă de coronavirus ar trebui să-și continue studiile online. 

Școlile din România vor fi redeschise, dar nu pentru toți elevii. Cine sunt copiii care ar putea fi forțați să rămână acasă: ”Ei trebuie protejați!”
Școlile din România vor fi redeschise, dar nu pentru toți elevii. Cine sunt copiii care ar putea fi forțați să rămână acasă: ”Ei trebuie protejați!” | EVZ

În cadrul unui interviu, medicul Virgil Musta a declarat că școlile pot fi redeschise dacă vor fi respectate măsurile de prevenție.

„Ce este mai important, să ținem sub control pandemia și copiii să nu beneficieze de educație sau, totuși, să căutăm o cale de mijloc? Cred că această cale de mijloc este calea optimă. Trebuie să începem școala, trebuie să dăm o educație copiilor”, a explicat Virgil Musta.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Începerea anului școlar trebuie să fie făcută cu reguli strice și, în primul rând, cu protejarea copiilor care sunt bolnavi sau care au părinți, bunici cu comorbidități care pot face forme severe, a spus medicul.

„Aceasta este cheia. Dacă reușim acest lucru, vom putea începe școala. Orice activitate se poate desfășura dacă știm foarte bine să evaluăm riscurile și să luăm măsurile necesare”, a adăugat el.

Noi reguli! 14 zile de carantină pentru românii care vin din Spania. Anumite regiuni au fost puse sub atenționare

De asemenea, medicul a precizat că școala online este recomandată copiilor care au părinți aflați în categoria de risc și nu crede că purtarea măștilor de prevenție ar putea fi impusă acestora.

„Este dificil și nu cred că putem pune copiii să poarte măști, pentru că nu le vor purta, ne amăgim. Dar probabil, acolo unde ei vor desfășura activități comune, unde nu se poate păstra distanțarea socială, va trebui, pentru 5, 10, 15 minute să poarte măști, atât ei, cât și dascălii”, a spus Virgil Musta, potrivit Digi24.

Scade numărul de cazuri noi de coronavirus în România, dar crește cel al pacienților aflați la ATI. Peste 3.000 de persoane infectate au murit

Ministrul Sănătății a confirmat obligativitatea purtării măștilor la școală

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că, dacă s-ar impune în şcoli păstrarea unei distanţe de un metru, nu crede că elevii o vor putea păstra şi atunci a precizat că se impune obligativitatea purtării măştii şi a dezinfectantului, scrie News.ro.

„Trebuie să devină o regulă!”. Ministrul Sănătății, despre purtarea măștii la școală, de către elevii din clasele mici. Cum a explicat decizia

Fiecare unitate şcolară îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetele pentru situaţii de urgenţă. (...) A doua jumătate a lunii august este cea care ne va da efectiv evoluţia. Trebuie să vedem evoluţia. Noi avem scenarii care pot fi aplicate în funcţie de evoluţia de atunci, nu putem şti care este evoluţia de atunci, o previzionăm în contextul în care dacă toată lumea ar respecta regulile ar trebui să avem o săptămână în care să stabilizăm”, a declarat Nelu Tătaru.

Noi reguli! 14 zile de carantină pentru românii care vin din Spania. Anumite regiuni au fost puse sub atenționare... Tragedie în Argeș. O fetiță de doi ani și mama ei au murit într-un accident rutier cumplit, provocat de un șofer care a ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x