Antena Căutare

Autorităţile au pornit LUPTA împotriva ŢURŢURILOR! Amenzi uriaşe pentru cei care nu respectă legea

Indiferent dacă stai la bloc sau la casă, trebuie să ştii că eşti obligat să îndepărtezi ţurţurii formaţi în maximum 24 de ore de la încetarea zăpezii. Dacă nu te supui hotărârii Consiliului General al Capitalei, atunci rişti amenzi de la 500 de lei şi până la 2.000 de lei, în cazul firmelor.

"Atunci când există risc iminent de cădere a ţurţurilor formaţi la imobile, proprietarul/administratorul are obligaţia de a lua măsuri pentru avertizare şi marcare a perimetrului expus riscurilor. Intervenţia pompierilor se poate realiza doar în situaţii speciale, atunci când sunt puse în pericol vieţi şi/sau se pot produce pagube material, iar înălţimea imobilelor sau condiţiile de amplasare a acestora nu permit administratorilor imobilelor să acţioneze în siguranţa pentru îndepărtarea ţurţurilor”, a precizat ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 2010, persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului, să cureţe în maxim 24 de ore după încetarea ninsorii zăpada depusă şi gheaţa formată pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau unde îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firmă, a curţilor sau terenurilor deţinute, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale.

La imobilele în care la parter funcţionează societăţi comerciale sau prestatori de servicii, obligaţiile de îndepărtare a ţurţurilor şi curăţare a trotuarelor revin acestor unităţi pe timpul funcţionării lor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus, luni, că municipalitatea, prin operatorii de salubritate şi cu ajutorul persoanelor care sunt în detenţie şi a jandarmilor, vor curăţa de zăpadă doar străzile laterale şi trotuarelor care nu aparţin agenţilor economici sau asociaţiilor de proprietari.

"Începând de luni, 9 ianuarie 2017, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, precum şi poliţiile de sector vor împărţi somaţii, care, în câteva ore se vor transforma în amenzi, care pot ajunge până la 500 de lei", a precizat Firea.

Anunț important făcut de Ministrul Energiei. Consumul de gaze în România atinge un prag istoric! Cât vor plăti românii?... S-a oprit ninsoarea, dar România e în continuare paralizată! Iată lista DRUMURILOR ÎNCHISE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x