Căutare Live

Autorităţile din Arad sunt decise să achiziţioneze un sistem de supraveghere de 1.500 de camere video

Chiar dacă centrul oraşului Arad este plin de clădiri istorice lăsate în paragină, putem fi siguri că acestea vor fi foarte bine supravegheate! Mai exact, de 1.500 de camere, care vor costa 15 milioane de euro.

Aleşii locali au aprobat proiectul şi au achitat studiul de fezabilitate. În oraş există deja un sistem de supraveghere cu 84 de camere, din care funcţionale mai sunt doar 60. Rămâne de văzut cum va fi întreţinut acest sistem de supraveghere.

Călin Bibart primar interimar: Vom face un oraş mai sigur pentru siguranţa arădenilor.

Un oraş mai sigur contra sumei de 15 milioane de euro. Atât costă sistemul de supraveghere pe care vrea să-l facă edilul Aradului. Iniţial, investiţia urma să se facă din bani de la bugetul local, însă din cauza nemulţumirlor unora dintre consilieri, primarul a făcut un pas înapoi.

Acum vrea proiect pe fonduri europene, deşi nimeni nu ştie dacă Uniunea Europeana va aloca bani pentru aşa ceva. Cu toate acestea, primăria a şi achitat 120.000 de lei pe studiul de fezabilitate.

Călin Bibart primar interimar: Urmează noul buget al UE-finanţare 2021-2027. Nu ştim în momentul de faţă care axe le va negocia România, ce sume sunt în ele. Noi suntem la faza pregătitoare de documente.

Ionel Ciupe, consilier local: Dacă e să facem comparaţie cu un oraş vecin cu care ne comparăm de multe ori. Oradea, mă refer la Oradea, unde municipalitatea a cheltuit de vreo 15 ori mai puţin bani decât aceşti 15 milioane.

De altfel, arădenii nu au fost consultaţi asupra oportunităţii unei asemenea investiţii.

Localnic: Nu zic că nu ar ajuta sistemul de supravegheat, doar că eu cred că banii ăia se pot investi în ceva mult mai folositor, cum ar fi spitalul sau orice altceva.

Aradul are în prezent un sistem de supraveghere stradală. Însă din cele 84 de camere instalate în oraş, funcţioneaza 62.

Aşa că rămâne de văzut cum va reuşi primăria să întreţină un sistem de 1.500 de camere, amplasate pe 800 de străzi.

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, despre noua vizită a șobolanului Dominic la Spitalul de Copii. "Vizita vitrina cu... Cluj: Preot pensionar din Huedin, oprit de la a mai sluji după ce a oficiat un ritual de jurământ în biserică, pentru ma...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri