Antena Căutare

Autostrada, un vis frumos: Teoretic, ar trebui sa fie gata peste 150 de kilometri, in acest an. Practic, ramane de vazut!

Peste 150 de kilometri de autostrada ar trebui sa fie gata anul acesta. Asta, teoretic. Practic, cele mai multe lucrari sunt intarziate, iar soferii se pot considera norocosi daca vor circula macar pe jumatate din ce s-a promis. Muncitorii se intorc la lucru abia saptamana aceasta si se vor apuca de treaba doar daca le va permite vremea

Concret, tronsonul Deva-Orastie ce masoara 32 de kilometri ar fi trebuit sa fie gata in totalitate inca de anul trecut, dar termenul s-a prelungit din cauza unor alunecari de teren. Astfel, acum, soferii circula doar pe jumatate din distanta dintre Deva si Orastie. Si situatia ar putea ramane neschimbata pana la vara. “Daca iarna va fi lunga, s-ar putea sa fie data luna aprilie o data prea optimista”, este de parere Sorin Vasilescu, prefectul de Hunedoara.

Potrivit contractelor incheiate, in luna aprilie ar trebui sa fie gata sapte din cele opt tronsoane ce au termen de finalizare 2013. Asta inseamna 142 de kilometri noi de autostrada. Intarzieri sunt insa, pe aproape toate santierele.

Tronsonul patru de 15 kilometri din Orastie-Sibiu va fi gata in cel mai bun caz la toamna. Si nu este singurul caz. Primul tronson din autostrada Nadlac-Arad de 22 de kilometri nu mai are constructor, dupa ce Compania de Drumuri a reziliat contractul cu firma Romstrade din cauza neregulilor descoperite. Valoarea totala a kilometrilor de autostrada care ar trebui dati in folosinta in acest an este de peste un miliard de euro.

Disperare pe holurile Casei de Asigurari de Sanatate din Ploiesti. Sute de oameni stau la coada dupa ce au primit instii... Urna cu cenusa lui Sergiu Nicolaescu, asezata, acasa, in locul preferat al maestrului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x