Antena Căutare

Când vine un cutremur de 7 grade în România

Când vine un cutremur de 7 grade în România

Când vine un cutremur de 7 grade în România
cutremur in romania

Avertisment cutremur. Când vine un cutremur de 7 grade în România. Cutremurul de 5.8 grade pe Richter, produs în nopatea de sâmbătă spre duminică, la ora 3.38, în zona Vrancea, Buzău, a zguduit bine nu doar România, ci și Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina. Specialiștii în cutremure sunt de părere că, un seism major, de 7 grade pe scara Richter, s-ar putea produce oricând.

Avertisment cutremur 7 grade pe Richter. Un cutremur de intensitate 5.8 pe scara Richter a avut loc în România, în ziua de 28 octombrie 2018 la oră 03:38:11 (oră veche), acesta având loc în județul Buzău, cu localizare la laț 45.6049; lon 26.3986, la o adâncime 151km. Sistemul RO-ALERT nu a funcționat, deoarece el nu a fost creat să ransmite avertizări înaitea cutremurelor.

Astfel că, în cazul unui cutremur major, RO-ALERT nu trimite vreo avertizare decât dacă există pagube foarte mari, pierderi de vieți omenești, și există riscul că replici puternice să aibă loc.

Când vine un cutremur de 7 grade în România. Specialiștii în seismologie sunt de părere că un cutremur mai mare decât cel din noaptea de sâmbătă spre duminică, s-ar putea produce oricând.

Mai exact, Directorul Șţiinţific al INFP, Mircea Radulian, a declarat, la România TV, că acest cutremur s-a declanșat din cauza unei activități seismice mai slabe, însă poate veni și un seism mare în viitor.

"Cutremurul de astazi a apărut ca o urmare de activităţii ceva mai scăzute în Vrancea în acest an. Până în prezent nu au fost decât patru cutremure cu magnitudine peste 4, ceea ce înseamnă un deficit de activitate şi asta implică oarecare încărcare a zonei mai adânci unde nu prea au fost cutremure în ultimul timp. Cu siguranţă cutremurul de azi poate fi considerat o reacţia la această activitate mai scăzută şi a detensionat zona încărcată. (...) Este periculos întrucât toată zona Vrancea, începând de la 70km adâncime până la 160 de km poate fi activă, poate genera cutremure mari. Se poate încărca destul de mult, putând produce cutremure destul de mari, de peste 7. (...) se detensionează zona, dar cumva local, nu pe o arie foarte mare şi la un interval de timp, nu foarte mare, pe viitor nu înseamnă că nu putem avea cutremure, şi cutremure mai mari", a declarat Mircea Radulian la România TV.

Cutremur de 7, 8 grade pe scara Richter, în România, prezis dinainte

Când vine un cutremur de 7 grade în România. Avertizări și profeții despre cutremur au fost făcute și de parapsihilogi sau clarvăzători.

Ioan Istrate, un celebru parapsiholog, susținea la un moment dat că România va fi lovită de un cutremur de magnitudine între 8 și 8,3 grade pe scara Richter.

"În România va fi ca în Nepal, va avea loc un cutremur puternic. Va avea undeva între 8 și 8,3 grade și se va resimți inclusiv la Chișinău. Cutremurul se va produce în zona Vrancea, iar la București se va simți ca un seism de 7,8-7,9 grade. Cutremurul va avea loc în perioada următoare.", spunea paraspihologul.

Doina Ionel, o altă clarvăzătoare, a spus că este sigură pe informațiile pe care le-a primit, dintr-o lume... la care numai ea are acces și a dorit să le transmită tuturor românilor pentru a întâmpina viitorul cu precauție. Conform acestor informații, România va fi lovită de un seism violent, de circa 7 sau 8 grade pe scara Richter, cel târziu până la începutul primăverii.

Când vine un cutremur de 7 grade în România. În afară de cutremurul din 28 octombrie, cel mai puternic cutremur din acest an, în România, a avut loc în 25 aprilie. Cutremurul a avut magnitudinea 4,6 şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri), Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) şi Sfântu Gheorghe (52 de kilometri).

Ce spune Gheorghe Mărmureanu despre ”marele cutremur”?„Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd... Serviciul 112, ASALTAT de solicitări în primele minute după cutremurul de duminica dimineata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x