Antena Căutare

Avertisment dur în Săptămâna Mare! Ce nu trebuie să ne lipsească, de fiecare dată când ieșim din casă, în afară de declarația pe proprie răspundere?

Ce nu ar trebui să ne lipsească din buzunar, atunci când ieșim din casă? Medicul Adrian Marinescu, recomandări pentru români în Săptămâna Mare.

În Săptămâna Mare, românii vor lua cu asalt piețele și magazinele. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Spitalul Matei Balș, e dezvăluit ce ar trebui să avem mereu la noi, când ieșim din casă, în afară de declarația pe proprie răspundere.

„Având în vedere că avem deja o experiență de câteva săptămâni bune, sunt aceleași măsuri pe care ar trebui să le respectăm. În momentul în care ne aprovizionăm, mergem la supermarket sau în piață, ar trebui să avem aceleași reguli de distanțare socială, reguli de igienă.

Să mergem la piață cât mai rar, dacă vorbim de persoanele în vârstă, să stea la distanță de ceilalți, să aibă o soluție de dezinfectant în buzunar și după ce am plecat folosim acea soluție până ajungem acasă. Când ajungem acasă, ne spălăm cu apă și săpun, purtăm o mască”, a explicat medicul, la Antena 3.

Specialistul recomandă cumpărăturile online în locul celor din piețe sau magazine.

„Riscul e aproape inexistent. Transmiterea nu se face pe cale digestivă. Dacă putem face cumpărăturile online, ar fi foarte bine. Noi trebuie să avem grijă cu ambalajul, să ne spălăm bine cu apă și săpun. Chiar sunt de preferat cumpărăturile online”, a explicat Marinescu.

Medic militar detașat la Suceava, infectat cu COVID-19. Bărbatul descria, în urmă cu câteva zile, infernul de la Terapie... Ce înseamnă deplasarea pentru activități agricole, conform ordonanțelor militare. "Nu poate fi folosit de orice per...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x