Antena Căutare

Avertismentul transmis de Google pentru 2 miliarde de utilizatori ai Google Chrome. Care e motivul

Google Chrome este browserul web care domină piața, având peste 2 miliarde utilizatori în întreaga lume.

google chrome deschis pe un laptop
Google Chrome este browserul web care domină piața, având peste 2 miliarde utilizatori în întreaga lume. | Shutterstock

Deși se bucură de un succes enorm, Google Chrome este și ținta hackerilor. De aceea, Google a fost obligat să facă un al treilea upgrade de siguranță în ultima lună.

Într-o postare oficială pe blogul lor, reprezentanții Google au anunțat că un nou abuz, sub numele CVE-2021-30563, a fost descoperit de curând în Chrome și la fel ca celelalte atacuri cibernetice petrecute anterior, nici la acesta nu a putut fi depistată sursa.

Spre deosebire de majoritatea breșelor de securitate, o clasificare “ziua-zero” înseamnă că atacul a fost făcut public înainte ca Google să poată reacționa. Google a confirmat în postarea de blog că este conștient de acest atac al hackerilor.

Google Chrome, ținta unui nou atac cibernetic

În prezent, există puține informații cu privire la această exploatare a răufăcătorilor pe care compania a categorizată ca fiind “Tip de confuzie în V8”. Acest atac cybernetic afectează motorul JavaScript de la baza browserului web Google Chrome.

Citește și: Cea mai nouă funcție apărută pe Facebook Messenger. Care sunt cele mai populare și utilizate emoji-uri, în România

Google încearcă să minimizeze efectele atacului înainte ca acestea să afecteze din ce în ce mai mulți utilizatori, până când toți își fac upgrade-ul necesar pentru protejarea datelor și a naviga pe Internet în siguranță, potrivit Forbes.

Ce trebuie să facă utilizatorii pentru a-și proteja datele

Pentru a combate această nouă amenințare a răufăcătorilor cibernetici, toți utilizatorii ai Google Chrome trebuie să intre în Setări – Ajutor – Despre Google Chrome. Dacă versiunea de browser pe Linux, macOS și Windos apare listată ca 91.0.4472.164, înseamnă că utilizatorul este deja în siguranță și nu va fi afectat de noul atac, după upgrade.

Dacă nu apare acest cod, atunci utilizatorii sunt rugați să caute manual eventualele update-uri care există, să le instaleze și apoi să restateze browserul web după instalare. De asemenea, Google a confirmat că alte 6 atacuri extrem de periculoase pot fi combătute prin upgrade-ul la noua versiune de Google Chrome.

Citește și: Utilizatorii de smartphone sunt vizați de Google mai mult decât de Apple. Ce date colectează sistemele de operare

CVE-2021-30563 reprezintă al optulea atac de tip “ziua zero” cu care Chrome s-a confruntat anul acesta și al treilea descoperit în ultima lună. De regulă, Google scoate noi upgrade-uri în câteva zile pentru a împiedica scurgerea de date ale utilizatorilor său, dar eficiența unui upgrade este determinate de viteza cu care toți utilizatorii fac update-ul.

Unul dintre cele mai grave atacuri la adresa Google, din ultimele luni, a fost pus la cale de un grup de hacker numiți PuzzleMaker. Ei au reușit să viruseze Chrome astfel încât să instaleze noi viruși în Windows-urile multor utilizatori. Ca urmare, Microsoft a emis o avertizare de securitate pentru utilizatorii Windows în iunie.

"Facekini", masca devenită populară în lume, care arată ca o cagulă. Te protejează de orice: raze solare, inse... Premierul Florin Cîțu a anunțat noi relaxări de la 1 august. Ce se va întâmpla cu măștile purtate la interior...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x