Cea mai nouă funcție apărută pe Facebook Messenger. Care sunt cele mai populare și utilizate emoji-uri, în România

Emoji-urile fac parte din viața noastră de zi cu zi și le utilizăm aproape non-stop. Iată care sunt și cele mai populare și utilizate emoji-uri în România, în 2021. Facebook a anunțat, totodată, în apropierea Zilei Internaționale a Emoji-urilor, că introduce și o nouă funcție pe Messenger.

Facebook a anunțat că va introduce o nouă funcție pe Messenger, o modalitate diferită de a comunica, în mare parte, cu celălalt, dar cu ajutorul sunetului. Noua funcție se numește: "Soundmoji", iar părerile legate de ea sunt împărțite.

Cea mai nouă funcție apărută pe Messenger. Care sunt cele mai populare și utilizate emoji-uri, în România

Cea mai nouă funcție apărută pe Messenger

Facebook a anunțat că noua funcţie se numeşte "Soundmojis", se arată în acest articol, și le va permite utilizatorilor să trimită clipuri vocale scurte în chat-ul de Messenger. Fiecare sunet este trimis ca un emoji, adică fără niciun cuvânt.

Concret, utilizatorii de Facebook Messenger vor putea să își aleagă dintr-o galerie de opțiuni mesajul vocal scurt pe care vor să îl trimită celor cu care comunică. Galeria "Soundmojis" variază și cuprinde mai multe efecte sonore: de la aplauze, râsuri malefice, greieri, sunet de tobe, până la clipuri ale unor melodii renumite.

În acest mod, a fost creat un mix între emoji-urile vizuale şi sunet.

Citește și: Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, surprins în timp ce înota în Hawaii cu o brățară miserioasă la picior. Ce a încercat să facă

"Biblioteca" de emoji-uri, din care utilizatorii pot alege clipurile vocale preferate, va fi actualizată periodic cu efecte sonore, a anunțat Facebook.

Care sunt cele mai utilizate emoji-uri, în România

Facebook a anunțat, cu ocazia Zilei Mondiale a Emoji-urilor, sărbătorită pe 17 iulie, care sunt cele mai populare emoji-uri folosite pe platformă, inclusiv în România.

Top 3 emoji-uri, utilizate în ultimele trei luni, pe grupe de vârstă:

  • General: Faţa care trimite un pupic; Faţa care îmbrăţişează; Inima roşie
  • 18-24 ani (Generaţia Z): Inima roşie; Faţa care trimite un pupic; Faţa care îmbrăţişează
  • 25-44 ani (Millennials / Xennials): Faţa care trimite un pupic; Faţa care îmbrăţişează; Inima roşie
  • 45-65+ ani (Generaţia X & Baby boomers): Faţa care trimite un pupic; Faţa care îmbrăţişează; Tortul aniversar

● A fost înregistrată o creştere a utilizării emoji-urilor legate de COVID-19: Faţa cu mască medicală; Microbul; Seringa

● Cele mai populare emoji-uri cu alimente şi băuturi lansate în versiunea 13.0: Tortul aniversar; Băutura fierbinte; Felia de tort

Ultimele știri