Antena Căutare

Utilizatorii de smartphone sunt vizați de Google mai mult decât de Apple. Ce date colectează sistemele de operare

Google colectează de 20 de ori mai multe informații de telemetrie de la utilizatorii de smartphone decât de la utilizatorii Apple, arată un studiu recent.

google
Utilizatorii de smartphone sunt vizați de Google mai mult decât de Apple | profimedia

Un specialist de Universitatea din Dublin arată într-un nou studiu publicat recent faptul că Google, fără știrea utilizatorilor, adună mai multe informații de telemetrie, urmărind cât de frecvent sunt transmise acestea de pe smartphone-uri.

Producătorii celor mai folosite sisteme de operare, precum Apple, Microsoft și Google folosesc anumite sisteme care le transmit date de telemetrie, potrivit news.ro. Aceste informații de telemetrie se referă la felul în care un utilizator își folosește smartphone-ul.

Datele sunt colectate de sistemele de operare pentru a căuta constant metode pentru a-și îmbunătăți serviicile.

Citește și: Avertismentul Apple în legătură cu Iphone 12. Ce se întâmplă cu telefoanele și când nu pot fi folosite

Google colectează mai multe date decât Apple

Studiul, dezvoltat și publicat de Profesorul Douglas J. Leith, cunoscător al datelor de telemetrie pe iOS și Android, ne arată că unii producători profită de posibilitatea colectării acestor date.

Profesorul Douglas J. Leith a analizat ce conexiuni există între smartphone-uri și serverele Apple și respective Google atunci când utilizatorii își resetează telefoanele la configurarea inițială, când scot și introduce cartela, când activează și dezactivează funcția de localizare, când accesează setările smartphone-ului și când acesta se loghează în magazinul de aplicații.

În toate aceste situații, se pare că datele sunt colectate agresiv, nu doar când utilizatorul își folosește telefonul. Chiar și atunci când un utilizator nu este logat în cont sau nu folosește telefonul, sistemul de operare continuă să strângă date în mod abuziv.

Citește și: Ce întâmplă dacă nu accepţi ca WhatsApp să-ți partajeze datele cu Facebook, dar vrei să folosești în continuare aplicația

Ce cantitate informații colectează Google, spre deosebire de Apple

Atât sistemul de operare al Apple, cât și cel al Google, transmit aceste informații de telemetrie la intervale de 4 minute și jumătate. Spre deosebire de celelalte sisteme de operare, Google colectează de 20 de ori mai multe date de pe telefoanele utilizatorilor.

Studiul a arătat că la fiecare 12 ore telefoanele cu Android transmit aproximativ 1MB de date către serverele Google, o cantitate enormă de informații. În același timp, către serverele Apple se transmit în 12 ore 52KB de date.

Reacția reprezentanților Google a fost una neașteptată. Aceștia au contestat studiul, declarând că vor publica propria lor versiune. Astfel, utilizatorii află că marile companii care dețin aceste sisteme de operare nu mai țin cont de intimitatea utilizatorilor.

Rezultate Loto 1 aprilie 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Elevii au intrat în vacanța de Paște. Cât va dura pauza de la cursuri până la urmă, după mai multe modificări...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x