Antena Căutare

Un azil din România, focar de infecție. “Bătrânii erau flămânzi, nespălați, pe unii i-am găsit cu nevoile făcute pe ei"

"E jale acolo", asta spun oamenii care au ajuns într-un așa zis azil de bătrâni din comuna Agigea, județul Constanța, un loc unde mizeria este la ea acasă. Șapte suflete trăiesc în condiții precare, sunt malnutriți și murdari.

"E jale acolo", asta spun oamenii care au ajuns într-un așa zis azil de bătrâni din comuna Agigea, județul Constanța, un loc unde mizeria este la ea acasă. Șapte suflete trăiesc în condiții precare, sunt malnutriți și murdari.

În urma unei sesizări făcute de publicația locală Replica de Constanța, care ar fi primit informații potrivit cărora într-un spațiu insalubru trăiesc șapte bătrâni, la fața locului s-au deplasat mai mulți reprezentanți ai autorităților din județ.

Autoritățile au efectuat în perioada 30-31 ianuarie 2019 un control la imobilul din comuna Agigea. La fața locului, AJPIS și ceilalți reprezentanți ai instituțiilor statului au constatat că în imobil se află 7 bătrâni, în grija unei persoane nelicențiate să ofere astfel de servicii, fiind încălcate mai multe prevederi legale.

„Serviciile de îngrijire erau necorespunzătoare, igiena era precară, nici un standard de calitate nu era asigurat etc. În concluzie, prin activitatea desfășurată era pusă în pericol viața și siguranța persoanelor vârstnice îngrijite în imobil”, se arată într-un documemt oficial al AJPIS Constanța, cu referire la situația înregistrată la Agigea. Având în vedere aceste concluzii, toate instituțiile sosite în control la imobilul de pe strada Gorunului au dispus mai multe măsuri, în funcție de competențele fiecărei instituții în parte. În ceea ce privește AJPIS, măsurile dispuse au fost: „reintegrarea în familie a beneficiarilor – măsură realizată în integralitate până în data de 7 februarie 2019; aplicarea unei amenzi în cuantum de 20.000 de lei, în baza art.31 coroborat cu art.8 alin. 1 și 2 din Legea 197/2012”, se arată într-un document oficial al instituției.

În afară de aceste date oficiale, reprezentanții unei alte instituții, care au dorit să rămână anonimi, au detaliat mult mai plastic situația de la așa-zisul azil: “Bătrânii erau flămânzi, nespălați, unii i-am găsit cu nevoile făcute pe ei… Era jale acolo”.

S-a aflat cauza accidentului din Suceava, soldat cu doi morți și șapte răniți! Tragedia ar fi putut fi evitată!... De ce n-ar trebui să-ți lași copilul să doarmă cu ușa de la dormitor deschisă! Greșeala pe care o fac toți părinții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x