Căutare Live

BAC 2016. Anul petițiilor la Bacalaureat. Elevii cer ca subiectul greşit de la proba de fizică să fie punctat maxim

Peste 430 de persoane au semnat o petiţie online prin care cer Ministerului Educaţiei ca subiectul care ar fi fost redactat greşit de la proba de fizică a Bacalaureatului să fie punctat maxim, unul dintre semnatari solicitând inclusiv punctul de vedere al preşedintelui Klaus Iohannis, fost profesor de fizică.

Peste 430 de persoane au semnat o petiţie online prin care cer Ministerului Educaţiei ca subiectul care ar fi fost redactat greşit de la proba de fizică a Bacalaureatului să fie punctat maxim, unul dintre semnatari solicitând inclusiv punctul de vedere al preşedintelui Klaus Iohannis, fost profesor de fizică, relatează news.ro.

Iniţiatorii petiţiei susţin că ”incompetenţa unor profesori loveşte în viitorul unor copii”, în condiţiile în care unii dintre elevi ar putea rata admiterea la facultăţi de prestigiu din Europa sau Statele Unite ale Americii, pentru că nu vor obţine peste 9.50 la Bacalaureat.

”Imaginaţi-vă că sunteţi un tânăr care a muncit 12 ani neîntrerupt să obţină rezultate foarte bune, a câştigat o mulţime de premii la olimpiade naţionale şi internaţionale, a fost admis la o facultate de prestigiu din Europa şi avea nevoie doar de o notă peste 9.50 la Bacalaureat. Din pacate, nu o poate obţine pentru că cineva a omis un minus, altcineva nu a verificat şi nimeni nu vrea să recunoască şi să corecteze eroarea”, se arată în petiţia adresată Ministerului Educaţiei.

Semnatarii afirmă că ministerul ar trebui să dea punctaj maxim în rezolvarea subiectului care ar fi fost redactat greşit.

Până duminică la ora 14.00, petiţia fusese semnată de 438 de persoane, printre semnatari numărându-se şi profesorul de fizică de la Colegiul Naţional din Iaşi, Andu Ouatu, cel care a semnalat eroarea.

”Păcat, mare păcat! O greşeală se poate întâmpla, dar a nu recunoaşte greşeala şi a nu lua măsuri este ceva grav. A te ascunde în spatele afirmaţiilor de genul «trebuia să-şi dea seama», «rămâne în sarcina corectorilor», «mi s-a spus că e corectă problema ... », «e o convenţie...» de fapt înseamnă a încuraja lipsa gândirii şi a lăsa totul pe ideea «merge şi aşa!»”, a spus profesorul Andu Ouatu.

Un elev din Iaşi care a susţinut în acest an examenul de Bacalaureat spune că din cauza erorii la problema de electricitate nu a mai avut timpul necesar să verifice la final întreaga lucrare.

Un semnatar din Bucureşti al petiţiei îi solicită un punct de vedere pe această temă preşedintelui Klaus Iohannis, fost profesor de fizică.

”Cerem părerea şi punctul de vedere al domnului profesor de fizică Klaus Iohannis, preşedintele României, care a pregătit generaţii întregi de elevi pentru Bacalaureat şi facultate”, scrie semnatarul.

Andu Ouatu, profesor de fizică la Colegiul Naţional din Iaşi, una dintre unităţile de elită din municipiu, a declarat că la subiectul II de la proba de fizică de la Bacalaureat s-a strecurat o greşeală în formularea enunţului.

El a explicat că la problema de electricitate, o tensiune dată între două puncte, A şi B, figura în enunţ ca pozitivă, respectiv plus 30, fără a se ţine cont că direcţia în care circula electricitatea era dinspre B către A, caz în care, potrivit profesorului ieşean, enunţul subiectului trebuie să fie cu minus 30.

”La subiectul II de la Bacalaureat, la electricitate este în textul problemei o tensiune între două puncte, A şi B, de 30V. Ar fi trebuit să fie minus 30V pentru că direcţia în care circulă curentul electric în acea ramură era de la B la A”, a spus Andu Ouatu.

Citește și
colaj de fotografii cu liviu varciu, anda calin iubita lui si fata lor
Cum arată vila de sute de mii de euro a lui Liviu Vârciu. Ar fi primit 50.000 de euro împrumut de la Nea Marin
Cum arată vila de sute de mii de euro a lui Liviu Vârciu. Ar fi primit 50.000 de euro împrumut de la Nea Marin
Colaj cu Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu
De ce a lipsit Dani Oțil de la Super Neatza cu Răzvan și Dani. Ce s-a întâmplat cu fiul lui și al Gabrielei Prisăcariu
De ce a lipsit Dani Oțil de la Super Neatza cu Răzvan și Dani. Ce s-a întâmplat cu fiul lui și al Gabrielei Prisăcariu
colaj-george-burcea
George Burcea a fost condamnat pentru conducerea sub influenţa substanțelor interzise. Ce pedeapsă a primit actorul
George Burcea a fost condamnat pentru conducerea sub influenţa substanțelor interzise. Ce pedeapsă a primit actorul
Mai multe articole

El a mai afirmat că unii dintre elevii de la Colegiul Naţional din Iaşi au pierdut zeci de minute pentru a rezolva acest subiect.

”Unii mi-au spus că mă bat degeaba cu sistemul. Da, mă bat. Să nu ne mai mirăm de ce pleacă tinerii buni din ţară”, a completat profesorul de fizică ieşean Andu Ouatu.

Sute de turişti îşi riscă viaţa în fiecare zi, pe litoral. Faleza din Costinești stă să cadă peste oamenii care fac plaj... Rezultate BAC 2016. Cum faci contestație dacă nu eşti mulţumit de note...
Ultimele știri