Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Sacrificiul

BAC 2019 Toamnă începe Subiecte Limba Română Uman și Real: ce subiecte au picat

BAC 2019, sesiunea Toamnă începe miercuri, 21 august 2019, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Ce subiecte pică la Limba și Literatura Română afli din articolul a1.ro

subuecte bacalaureat toamna 2019

BAC 2019, sesiunea Toamnă începe miercuri, 21 august 2019, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Ce subiecte pică la Limba și Literatura Română afli din articolul a1.ro

Update: au fost afișate subiectele și baremele la BAC Toamnă: le găsești AICI, în funcție de profil.

Examenul de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie are loc astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Citește și: Barem BAC Română 2019, sesiunea Toamnă: Cum se rezolvă subiectele și notă

Citește și: Subiecte BAC Toamnă 2019 Limba Română: ce pică la profil Real

Citește și: Subiecte BAC Toamnă 2019 Limba Română: ce pică la profil Umanist

A1.ro publică în acest articol subiectele care le pică azi elevilor la Bacalaureat, de îndată ce vor fi disponibile pe subiecte.edu.ro.

Modele de subiecte pentru BAC Toamnă, dar și baremul de corectare, pot fi găsite AICI.

Subiectele pentru proba scrisă a examenului de Bacalaureat 2019, sesiunea Toamnă, sunt concepute de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și vor avea un nivel mediu de dificultate.

Subiectele la Română Bac Toamnă 2019 sunt structurate pe trei mari cerințe, fiind diferite în funcție de profilul urmat de elevi: Umanist sau Real.

La examenul de Bacalaureat 2019, sesiunea Toamnă, sunt așteptați peste 43.500 de candidaţi.

Dintre aceştia, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Primele rezultate se vor afişa în 3 septembrie, când se vor depune şi contestaţiile, iar rezultatele finale sunt programate să fie publicate în 7 septembrie.

Subiecte și bareme Limba Română Bacalaureat 2019, sesiunea iunie-iulie 2019

La Bac-ul din vara 2019, sesiunea iunie-iulie 2019, subiectele I și II au fost comune, atât pentru elevii de la Real, cât și cei de la Uman. Doar subiectul III a fost diferit: Bacovia sau Blaga la profil real, respectiv Arghezi sau Barbu la profil Uman.

La Subiectul al II-lea, candidații la Bacalaureat au avut de argumentat perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu.

Un alt subiect a avut ca cerință realizarea unui text argumentativ despre importanța pregătirii înaintea susținerii unui discurs.

Subiectele care au picat la BAC Toamnă, sesiunea din vară, dar și baremele de corectare, pot fi găsite AICI!

BAC 2019 Toamnă, regulile exmanului

Accesul candidații la BAC 2019 se va face, în toate centrele de examinare,între orele 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. După încheierea distribuirii subiectelor, candidații au la dispoziție trei ore pentru a rezolva cerințele.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Examenul propriu-zis începe la ora 9:00. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Calendar Bac Toamnă 2019

 • 21 august: limba si literatura română - proba Ea) - proba scrisă
 • 22 august: limba si literatura maternă - proba Eb) - proba scrisă
 • 23 august: proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisă
 • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - proba scrisă
 • 27 & 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
 • 29 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
 • 30 august & 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale - proba D
 • 2 – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională - proba C
 • 3 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00)
 • 3 - 6 septembrie: rezolvarea contestațiilor
 • 7 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

BAC Toamnă 2019: Cum ești declarat ADMIS la BAC

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
• susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
• obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.