Subiecte Română Bac Toamnă 2019 și reguli Bacalaureat: ce trebuie să știi

 
+13 click pentru
galerie

Subiecte Română Bac Toamnă 2019 și reguli Bacalaureat - afli din articolul a1.ro tot ce trebuie să știi despre proba scrisă a examenului de BAC din 21 august. În plus, consultă modele de subiecte BAC pentru Toamnă 2019, dar și subiecte și bareme de corectare de la Bac, sesiunea iunie-iulie!

Subiectele pentru proba scrisă a examenului de Bacalaureat 2019, sesiunea Toamnă, sunt concepute de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și vor avea un nivel mediu de dificultate. 

Subiectele la Română Bac Toamnă 2019 sunt structurate pe trei mari cerințe, fiind diferite în funcție de profilul urmat de elevi: Umanist sau Real.

Subiectele la Limba și Literatura Română care vor pica la Bacalaureatul din toamnă vor fi afișate într-un articol a1.ro dedicat, miercuri, 21 august 2019, după ce vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației, subiecte.edu.ro.

Modele de subiecte la Limba Română pentru Bacalaureat Toamnă sunt afișate mai jos. De asemenea, reamintim și ce exerciții au avut de rezolvat elevii care au susținut examenul de Bac în sesiunea iunie-iulie 2019.

Modele subiecte Română BAC Toamnă 2019

Bacalaureatul din Toamnă este a doua sesiune de a examenului de BAC, la care s-au înscris Peste 43.500 de candidaţi. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018 - 2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare. 

Modele subiecte la Limba Română Profil Real

Modele subiecte la Limba Română Umanist

Programa de Bacalaureat Toamnă Limba Română pentru profil uman și real găsiți AICI.

Subiecte și bareme Limba Română Bacalaureat 2019, sesiunea iunie-iulie 2019

La Bac-ul din vara 2019, sesiunea iunie-iulie 2019, subiectele I și II au fost comune, atât pentru elevii de la Real, cât și cei de la Uman. Doar subiectul III a fost diferit: Bacovia sau Blaga la profil real, respectiv Arghezi sau Barbu la profil Uman.

La Subiectul al II-lea, candidații la Bacalaureat au avut de argumentat perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu.

Un alt subiect a avut ca cerință realizarea unui text argumentativ despre importanța pregătirii înaintea susținerii unui discurs.

Subiecte BAC Română, sesiunea-iunie-iulie 2019, profil real

Subiecte BAC Română, sesiunea-iunie-iulie 2019, profil Umanist

Barem Limba Română Bac 2019, sesiunea iunie-iulie - real

Barem Limba Română Bac 2019, sesiunea iunie-iulie - umanist

Reguli examen BAC Toamnă 2019

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Examenul propriu-zis începe la ora 9:00. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. 

Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Calendar Bac Toamnă 2019

21 august: limba si literatura română - proba Ea) - proba scrisă

22 august: limba si literatura maternă - proba Eb) - proba scrisă

23 august: proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisă

26 august: proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - proba scrisă

27 & 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A

29 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B

30 august & 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale - proba D

2 – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională - proba C

3 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00)

3 - 6 septembrie: rezolvarea contestațiilor

7 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

Citește și:

Subiecte BAC 2019 Limba Română. Află pe a1.ro ce subiecte au picat: profil Uman, Real, sesiunea iunie-iulie

Rezultate Bacalaureat 2019 pe județe, sesiunea iunie-iulie. Avem notele la BAC 2019

Bacalaureat 2019. Tot ce trebuie să știi despre examen Bac 2019

Schimbări majore la BAC 2020. Tot ce trebuie să știi despre noile propuneri ale Ministerului Educațieifacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI