Antena Căutare

Bacalaureat 2018. Ce înseamnă “Ion”, al lui Liviu Rebreanu, pentru elevi

Bacalaureat 2018. N-ar trebui să fie un motiv de zâmbet, dar trebuie să recunoaștem, Bacalaureatul a devenit, din păcate, un subiect care stârnește amuzament și… multe bâlbe. De-a lungul anilor, am strîns câteva perle pe care le-am auzit din gura copiilor de clasa a douăsprezecea.

Bacalaureat 2018. N-ar trebui să fie un motiv de zâmbet, dar trebuie să recunoaștem, Bacalaureatul a devenit, din păcate, un subiect care stârnește amuzament și… multe bâlbe. De-a lungul anilor, am strîns câteva perle pe care le-am auzit din gura copiilor de clasa a douăsprezecea.

Cei mai îngroziți de perlele elevilor, cu siguranță, sunt profesorii. Absolvenții de liceu par că se iau la întrecere, dacă ne uităm la modul în care ei fac rezumatul romanului sau cum caracterizează un personaj. Opera narativă a lui Liviu Rebreanu, “Ion”, este înțelesă de majoritatea elevilor ca fiindun roman în care “cât despre Florica nu pot spune că a fost cheie de biserică”. Așadar, așa este înțeles, azi, de majoritatea absolvenților, romanul “Ion”. Dar asta nu e tot!

TOP perle, de-a lungul vremii, la Bacalaureat:

  • "Începutul romanului îl arată pe Ion un băiat ce se trezeşte de dimineaţă, tractoarele trecând pe uliţă şi el mergând la lucrat pământul"
  • "La început, Ion este sărac şi stabil din punct de vedera psihologic. Deşi era nebun după avere şi iubea pământul mai presus decât propria sa viaţă acesta nu recurge la gesturi extreme";
  • "Relaţia dintre Ion şi Florica, deşi promiţătoare la început, se dovedeşte, în final, a fi un real eşec, deoarece fiecare sfârşeşte în braţele altcuiva, fiind condamnaţi la o iubire neîmpărtăşită";
  • "George şi-a dorit-o pe Ana şi, nereuşind, s-a orientat către Florica";
  • "Fiind un om violent, fără scrupule, ce şi-a bătut joc de Ana, Ion are în gândire doar banul şi averile",
  • ”Ion este şmecher şi viclean cu Ana lui Baciu, o iubeşte pe după sobă şi o lasă cu burta la gură, nu ştiu cât il interesa pe el plodul, dar clar că vroia pământ".
  • ”Ion este roman psihologic, tratează zbuciumul său când sărută pământul ca pe o iubită.”
  • “Ion este nărăvaş şi iubitor, atingând-o discret pe Ana”.
  • „Ion a apărut în anul 1999 în perioada interbelica, adica spre sfârşit, mai exact în perioada contemporană sau postbelică"
  • ”Glasul iubirii este sfârşitul dramatugiei în literatură, se stinge amorul intelectualui Ion cu ţăranca de Florica".
  • ”Cât despre Florica nu pot spune că a fost cheie de biserică, când cu Ion când cu Vasile Baciu, nu-i mai ajungeau şi ei bărbaţii".

Bacalaureat- Este un xamen care se susține la absolvirea liceului, la mai multe discipline de învățământ. Promovarea Bacalaureatului înseamnă încheierea unui ciclu de pregătire. Promovarea bacalaureatului, în general la 18 ani, este necesară pentru admiterea în învățământul superior.

Surse, mediafax, realitatea

CURS VALUTAR 15 februarie. Scădere uriașă pentru DOLAR!!!... Profesorii sunt cu nervii la pământ. Vestea pe care au primit-o în această dimineață!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x