Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Bani de la stat pentru părinți! Cine poate primi ajutorul de 500 de lei, oferit de Primăria Capitalei

Mii de copii din București vor primi un ajutor de 500 de lei din partea Primăriei Capitalei. Când încep înscrierile și ce condiții trebuie îndeplinite.

Bani de la stat pentru părinți! Cine poate primi ajutorul de 500 de lei, oferit de Primăria Capitalei

Profimedia

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, lansează, în 18 mai, proiectul „Clar - pentru copii”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de instituţie.

„Este un nou proiect destinat sănătăţii bucureştenilor, mai ales într-o perioadă în care o parte dintre părinţi pot fi afectaţi financiar de epidemie: 4.000 de copii vor beneficia de sprijin financiar din partea Primăriei Capitalei pentru confecţionarea unei perechi de ochelari de vedere - rame şi lentile.

Este alocată o sumă de maxim 500 de lei pentru fiecare beneficiar în parte. Continuăm astfel de forme de spriin pentru sănătatea copiilor şi a tuturor bucureştenilor, întrucât este un domeniu prioritar pentru noi”, a transmis Gabriela Firea, pe Facebook.

Citește și:

Viorel Cataramă a primit rezultatul testului COVID-19! Prima reacție a afaceristului, după aflarea rezultatului: „Asta am vrut să demonstrez”

Înscrierile vor începe în 18 mai şi se vor desfăşura online, pe site-ul http://clar.assmb.ro (la Secţiunea "Înscriere în proiect”). Tot pe site-ul ASSMB se află lista cu unităţile afiliate proiectului, regulamentul, documente-tip şi alte detalii utile pentru înscriere.

Cine va beneficia de ajutorul de 500 de lei?

Conform PMB, vor beneficia de acest proiect copiii cu vârsta până la 17 ani cu domiciliul stabil sau viză de reşedinţă în Bucureşti, obţinută cu cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii de aplicare în cadrul proiectului. De asemenea, solicitanţii trebuie să aibă recomandare medicală de la oftalmolog.

Citește și:

„Al doilea val de COVID-19 este exclus! Epidemia se încheie!” Medicul care susține că a găsit tratamentul anti-coronavirus anunță „moartea” virusului

Bani de la stat pentru părinți! Cine poate primi ajutorul de 500 de lei, oferit de Primăria Capitalei

Citește și:

Evoluție neprevăzută a COVID-19 în România. Specialiștii, fără răspunsuri! Ce s-ar putea întâmpla, în următoarele zile? Alexandru Rafila: „Sunt surprins”

Proiectul se va derula în perioada 2020-2021 şi are ca obiectiv remedierea problemelor de vedere în rândul copiilor.

Proiectul "Clar - pentru copi" a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 57/14.02.2020, iar valoarea totala a acestuia este de două milioane de lei.

Recomandari