Cui An, un bărbat în vârstă de 65 de ani, din China, a fost infectat cu noul coronavirus la finalul lunii februarie, după ce a prezentat febră.
Bărbatul a fost internat în spital de urgență, iar apoi mutat pe Terapie Intensivă. Din păcate, însă, acesta a dezvoltat o formă agresivă de coronavirus, astfel că n-a mai putut respira. Ulterior, el a fost conectat la un aparat numit ECMO, care ajută la oxigenarea sângelui în timp ce inima și plămânii nu mai pot funcționa normal, potrivit Daily Mail.
Medicii au stabilit că singura lui șansă de a supraviețui era un transplant de plămâni, întrucât ai lui nu mai putea funcționa. Din fericire, pe 20 aprilie, aceștia au găsit un donator compatibil, iar bărbatul a fost dus de urgență în sala de operație, transplantul durând șase ore.
Doctorii au spus că bărbatul, care a stat două luni la ventilator, n-ar mai fi avut altă șansă la viață, fiindcă infecția i-a afectat foarte grav plămânii. Testele de COVID-19 au ieșit negative, virusul dispăruse din corpul lui, dar plămânii nu mai funcționau.
Bărbatul nu a depășit, încă, momentele critice, întrucât mai are nevoie de ventilator, întrucât mușchii lui sunt atrofiați și nu pot susține, deocamdată, noii plămâni.
Această metodă folosită de medici nu este una convențională pentru tratarea coronavirusului, dar este singura șansă în cazul celor ale căror organe au fost afectate grav.