Antena Căutare

Bărbat de 65 de ani, salvat de la moarte după s-a infectat cu COVID-19, în urma unui transplant de plămâni: ”Era singura lui șansă!”

Numărul cazurilor de coronavirus crește de la o zi la alta în toate colțurile lumii, însă în același timp, medicii reușesc să înfăptuiască adevărate miracole. Un exemplu în acest sens vine din Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus în China, unde medicii au reușit să salveze un bărbat de 65 de ani după ce i-au făcut un transplant. 

Bărbat de 65 de ani, salvat de la moarte după s-a infectat cu COVID-19, în urma unui transplant de plămâni: ”Era singura lui șansă!”
Bărbat de 65 de ani, salvat de la moarte după s-a infectat cu COVID-19, în urma unui transplant de plămâni: ”Era singura lui șansă!”

Cui An, un bărbat în vârstă de 65 de ani, din China, a fost infectat cu noul coronavirus la finalul lunii februarie, după ce a prezentat febră.

Bărbatul a fost internat în spital de urgență, iar apoi mutat pe Terapie Intensivă. Din păcate, însă, acesta a dezvoltat o formă agresivă de coronavirus, astfel că n-a mai putut respira. Ulterior, el a fost conectat la un aparat numit ECMO, care ajută la oxigenarea sângelui în timp ce inima și plămânii nu mai pot funcționa normal, potrivit Daily Mail.

„Eu și alți sportivi trebuie să vă fi adus COVID-19 în Europa! L-am luat de la o competiție din Wuhan, în octombrie! Ne-a fost foarte rău!”. Au fost și români la eveniment! FOTO

Medicii au stabilit că singura lui șansă de a supraviețui era un transplant de plămâni, întrucât ai lui nu mai putea funcționa. Din fericire, pe 20 aprilie, aceștia au găsit un donator compatibil, iar bărbatul a fost dus de urgență în sala de operație, transplantul durând șase ore.

Doctorii au spus că bărbatul, care a stat două luni la ventilator, n-ar mai fi avut altă șansă la viață, fiindcă infecția i-a afectat foarte grav plămânii. Testele de COVID-19 au ieșit negative, virusul dispăruse din corpul lui, dar plămânii nu mai funcționau.

Previziune sumbră de la specialiști! Ce se va întâmpla cu COVID-19, din toamnă. O boală nouă, pe cale să apară! Arafat, avertisment pentru români! „Este foarte important!”

Bărbatul nu a depășit, încă, momentele critice, întrucât mai are nevoie de ventilator, întrucât mușchii lui sunt atrofiați și nu pot susține, deocamdată, noii plămâni.

Această metodă folosită de medici nu este una convențională pentru tratarea coronavirusului, dar este singura șansă în cazul celor ale căror organe au fost afectate grav.

Marcel Vela, reacție după ce a spus că vom avea voie să circulăm fără restricții din 15 mai: ”Declarațiile au fost scoas... Anunț de ultim moment! Ce se întâmplă din 15 mai cu românii care se întorc din zonele roșii lovite de Covid-19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x