Antena Căutare

Atenție, bărbații fac o formă mai gravă a coronavirusului! Rata de mortalitate este de 2,5 ori mai mare decât cea a femeilor

Da, există diferențe mari între sexe! Bărbații s-au dovedit, din nou, slab rezistenți la boli. Coronavirusul a făcut prăpăd în lume în rândul sexului masculin. Rata de mortalitate provocată de COVID-19 în rândul bărbaţilor este de două ori mai mare decât cea a femeilor, potrivit unui studiu realizat în China, care constată totuşi că ambele sexe au aceleaşi probabilităţi de a contracta coronavirusul, relatează miercuri EFE, ciatat de Agerpres.

Atenție, bărbații fac o formă mai gravă a coronavirusului! Rata de mortalitate este de 2,5 ori mai mare decât cea a femeilor
Atenție, bărbații fac o formă mai gravă a coronavirusului! Rata de mortalitate este de 2,5 ori mai mare decât cea a femeilor


Aceasta este principala concluzie a unui studiu publicat de revista Frontiers in Public Health, care analizează diferenţele ce există între pacienţii bărbaţi şi femei şi care a ajuns la concluzia că bărbaţii de vârstă mai înaintată ar putea avea nevoie de îngrijiri suplimentare şi de un acces mai rapid la terapie intensivă.

Femeile ar putea fi salvarea bărbaților, în fața COVID-19! Ar deține sursa antidotului! Ce au descoperit cercetătorii


Potrivit studiului, atât bărbaţii cât şi femeile au aceleaşi probabilităţi de a contracta virusul, însă bărbaţii sunt mai predispuşi la efectele severe ale bolii şi la deces.

„Nenorocito! Ce? Nu vezi cine sunt eu? O să te aranjez!”. O vânzătoare acuză un polițist de abuz, după ce el a amendat-o la serviciu! „E strigător la cer!”


Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii de la spitalul Tongren din Beijing (China) au analizat un ansamblu de date colectate de la 43 de pacienţi cu COVID-19 pe care îi trataseră ei înşişi şi datele de la 1.056 de persoane disponibile în registrele publice; au fost de asemenea incluse datele de la 524 de pacienţi infectaţi cu SARS în 2003 (cele două coronavirusuri aflate în spatele acestor boli sunt similare).

Vreme 30 aprilie 2020. Vin ploile în toată România. Vom avea parte de descărcări electrice în majoritatea regiunilor


"La începutul lunii ianuarie am observat că numărul bărbaţilor care decedau de COVID-19 părea mai mare decât cel al femeilor", a declarat Jin-Kui Yang, medic la acest spital din Beijing. Atunci a apărut întrebarea dacă bărbaţii sunt mai susceptibili să contracteze sau să moară de această boală.

Între pacienţi, cercetătorii au confirmat că persoanele în vârstă şi care aveau şi alte comorbidităţi aveau probabilităţi mai mari de deces.

Ultimă oră! Încă patru persoane au murit, din cauza coronavirusului, în România! 685 de morți! 11.978 de îmbolnăviri!


Din datele pacienţilor cu COVID-19 examinate, peste 70% dintre decese s-au înregistrat în rândul bărbaţilor, ceea ce înseamnă, potrivit lui Yang, că bărbaţii au o rată de mortalitate de aproape 2,5 ori mai mare decât cea a femeilor.

E de râs! Au plecat la furat cu declarația pe propria răspundere. Au uitat foaia la locul faptei și au fost prinși de poliție la scurt timp după jaf


În ansamblul datelor pacienţilor infectaţi cu SARS în 2003, cercetătorii au găsit o tendinţă similară, cu o rată a mortalităţii semnificativ mai mare în rândul bărbaţilor.

Medicul Mircea Beuran, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită... Ce medicament i-a salvat viața șefei ATI a Spitalului Gerota! Medicul Alida Moise a avut o fomă gravă a COVID-19: „Ajută...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x