„Nenorocito! Ce? Nu vezi cine sunt eu? O să te aranjez!”. O vânzătoare acuză un polițist de abuz, după ce el a amendat-o la serviciu! „E strigător la cer!”

O vânzătoare de la un magazin de cartier din județul Caraș-Severin acuză un polițist de abuz, după ce acesta ar fi amendat-o fără temei, cu 2.000 de lei, în timp ce ea se afla la serviciu.

„Nenorocito! Ce? Nu vezi cine sunt eu? O să te aranjez!”. O vânzătoare acuză un polițist de abuz, după ce el a amendat-o la serviciu! „E strigător la cer!”

Potrivit ordonanţelor militare ce reglementează deplasarea pe perioada stării de urgenţă, pentru deplasarea în interes de serviciu, angajatul trebuie să prezinte o adeverinţă eliberată de angajator.

Sofia Obrejan, vânzătoare la un magazin de cartier din Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin, ar fi fost amendată cu suma de 2.000 de lei pentru că, aflându-se la serviciu, a refuzat să îi prezinte unui poliţist local adeverinţa eliberată de angajator din care reiese că se deplasează în interes de serviciu.

Din procesul-verbal reiese că femeia a fost amendată pentru că „aflându-se la magazinul SC VIO şi ANGI în calitate de vânzătoare, a refuzat să facă dovada eliberării de către angajator a adeverinţei de angajator”.

„Nenorocito! O să te aranjez eu“

Potrivit vânzătoarei, magazinul în care lucrează este unul mic, iar pentru a limita contactul cu clienţii, la intrarea în magazin a fost pusă o barieră, clienţii fiind serviţi la uşă. Femeia a povestit că într-o seară de la începutul lunii aprilie, în jurul orei 21.30, când se pregătea să închidă, un poliţist local a înlăturat bariera de la intrare în magazin şi a intrat în incintă.

„A ajuns în faţa magazinului, a împins bariera şi i-am spus că nu are voie să intre pentru că, în primul rând, este ora închiderii şi în al doilea rând noi servim de la uşă. A început scandalul cu mine: «Ce, eu nu am voie să intru? Nu vezi cine sunt eu?» Au fost nişte discuţii. În acel moment, mi-a spus: «O să te aranjez eu. Dă-mi adeverinţa de serviciu».

Nu avea nici mască, nici mănuşi, i-am arătat-o de la pult şi i-am spus să cheme un echipaj cu mască şi mănuşi că le-o înmânez: «Bine, nenorocito! Te aranjez eu pentru asta”, a povestit vânzătoarea.

Sofia Obrejan a declarat că a vrut să meargă încă atunci să îi facă plângere poliţistului, dar s-a gândit că agentul a avut o zi proastă şi a trecut peste incident.

A ajuns la primar, dar problema nu s-a rezolvat

După o săptămână, femeii i-a venit, însă, acasă, procesul-verbal prin care este amendată cu suma de 2.000 de lei pentru că „aflându-se la magazinul SC VIO şi ANGI în calitate de vânzătoare, a refuzat să facă dovada eliberării de către angajator a adeverinţei de angajator”.

„Am mers la domnul primar, l-a chemat pe şeful poliţistului comunitar şi i-a zis să rezolve pentru că nu eram obligată să prezint adeverinţa pentru că eram în timpul serviciului. A reţinut domnul primar şi i-a dat-o domnului în mână spunând că trebuie să o anuleze pentru că este dată pe nedrept. Am crezut că s-a încheiat aici”, povesteşte Sofia Obrejan.

Ce le face copiilor noul sindrom apărut, ce ar avea legătură cu COVID-19! Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional! FOTO

Vânzătoarea susţine că marţi, 28 aprilie, a primit din nou amenda acasă.

„În cazul ăsta nu mai pot să mă mai adresez nici primăriei, doar instanţei. E strigător la cer. Eu merg la serviciu, sunt expusă. Am o familie. Salariul meu lunar este de 1.700 de lei. Eu nu pot să plătesc o amendă de 2.000 de lei pentru că un comunitar îşi permite aşa ceva.

Camere de supraveghere, în locuințe, pentru prevenirea răspândirii COVID-19! „M-au făcut să mă simt prizonieră în casa mea!”​

O să mă adresez instanţei. Chiar nu pot să o las aşa pentru că este un abuz. Eu eram în timpul serviciului, nu eram nici la plimbare nici pe stradă. Eu dacă merg doi metri la magazin îmi fac declaraţie”, a declarat Sofia Obrejan, pentru Adevărul.

Primarul din Oţelu Roşu, Luca Mălăescu, a declarat că ştie problema şi a sfătuit-o pe Sofia Obrejan să conteste sancţiunea în instanţă.

De cealată parte, poliţistul local acuzat de abuz susține că femeia a vorbit foarte urât cu el.

Ultimele știri