„Nenorocito! Ce? Nu vezi cine sunt eu? O să te aranjez!”. O vânzătoare acuză un polițist de abuz, după ce el a amendat-o la serviciu! „E strigător la cer!”

O vânzătoare de la un magazin de cartier din județul Caraș-Severin acuză un polițist de abuz, după ce acesta ar fi amendat-o fără temei, cu 2.000 de lei, în timp ce ea se afla la serviciu.

„Nenorocito! Ce? Nu vezi cine sunt eu? O să te aranjez!”. O vânzătoare acuză un polițist de abuz, după ce el a amendat-o la serviciu! „E strigător la cer!”

Potrivit ordonanţelor militare ce reglementează deplasarea pe perioada stării de urgenţă, pentru deplasarea în interes de serviciu, angajatul trebuie să prezinte o adeverinţă eliberată de angajator.

Sofia Obrejan, vânzătoare la un magazin de cartier din Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin, ar fi fost amendată cu suma de 2.000 de lei pentru că, aflându-se la serviciu, a refuzat să îi prezinte unui poliţist local adeverinţa eliberată de angajator din care reiese că se deplasează în interes de serviciu.

Din procesul-verbal reiese că femeia a fost amendată pentru că „aflându-se la magazinul SC VIO şi ANGI în calitate de vânzătoare, a refuzat să facă dovada eliberării de către angajator a adeverinţei de angajator”.

„Nenorocito! O să te aranjez eu“

Potrivit vânzătoarei, magazinul în care lucrează este unul mic, iar pentru a limita contactul cu clienţii, la intrarea în magazin a fost pusă o barieră, clienţii fiind serviţi la uşă. Femeia a povestit că într-o seară de la începutul lunii aprilie, în jurul orei 21.30, când se pregătea să închidă, un poliţist local a înlăturat bariera de la intrare în magazin şi a intrat în incintă.

„A ajuns în faţa magazinului, a împins bariera şi i-am spus că nu are voie să intre pentru că, în primul rând, este ora închiderii şi în al doilea rând noi servim de la uşă. A început scandalul cu mine: «Ce, eu nu am voie să intru? Nu vezi cine sunt eu?» Au fost nişte discuţii. În acel moment, mi-a spus: «O să te aranjez eu. Dă-mi adeverinţa de serviciu».

Nu avea nici mască, nici mănuşi, i-am arătat-o de la pult şi i-am spus să cheme un echipaj cu mască şi mănuşi că le-o înmânez: «Bine, nenorocito! Te aranjez eu pentru asta”, a povestit vânzătoarea.

Sofia Obrejan a declarat că a vrut să meargă încă atunci să îi facă plângere poliţistului, dar s-a gândit că agentul a avut o zi proastă şi a trecut peste incident.

A ajuns la primar, dar problema nu s-a rezolvat

După o săptămână, femeii i-a venit, însă, acasă, procesul-verbal prin care este amendată cu suma de 2.000 de lei pentru că „aflându-se la magazinul SC VIO şi ANGI în calitate de vânzătoare, a refuzat să facă dovada eliberării de către angajator a adeverinţei de angajator”.

„Am mers la domnul primar, l-a chemat pe şeful poliţistului comunitar şi i-a zis să rezolve pentru că nu eram obligată să prezint adeverinţa pentru că eram în timpul serviciului. A reţinut domnul primar şi i-a dat-o domnului în mână spunând că trebuie să o anuleze pentru că este dată pe nedrept. Am crezut că s-a încheiat aici”, povesteşte Sofia Obrejan.

Ce le face copiilor noul sindrom apărut, ce ar avea legătură cu COVID-19! Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional! FOTO

Vânzătoarea susţine că marţi, 28 aprilie, a primit din nou amenda acasă.

„În cazul ăsta nu mai pot să mă mai adresez nici primăriei, doar instanţei. E strigător la cer. Eu merg la serviciu, sunt expusă. Am o familie. Salariul meu lunar este de 1.700 de lei. Eu nu pot să plătesc o amendă de 2.000 de lei pentru că un comunitar îşi permite aşa ceva.

Camere de supraveghere, în locuințe, pentru prevenirea răspândirii COVID-19! „M-au făcut să mă simt prizonieră în casa mea!”​

O să mă adresez instanţei. Chiar nu pot să o las aşa pentru că este un abuz. Eu eram în timpul serviciului, nu eram nici la plimbare nici pe stradă. Eu dacă merg doi metri la magazin îmi fac declaraţie”, a declarat Sofia Obrejan, pentru Adevărul.

Primarul din Oţelu Roşu, Luca Mălăescu, a declarat că ştie problema şi a sfătuit-o pe Sofia Obrejan să conteste sancţiunea în instanţă.

De cealată parte, poliţistul local acuzat de abuz susține că femeia a vorbit foarte urât cu el.

Parteneri
Diana Munteanu, despre frumusețea prezentului: „Fiecare moment este unic și trebuie trăit așa cum este”
Diana Munteanu este una dintre cele mai frumoase și vesele femei din România. Plină de energie, Diana ne bucură în fiecare dimineață de weekend la matinalul difuzat pe Antena 1, Neatza de Weekend. De data aceasta, prezentatoarea TV a decis să aducă la fel de multă bucurie și colegilor noștri în cadrul interviului pe care ni l-a acordat.
Catine.ro
Ultimele știri