Antena Căutare

Scandalul momentului! Bătrâna care a trecut prea încet strada, amendată pe nedrept de polițiști! Ce prevede legea

Cazul unei bătrâne amendate pentru că traversează prea încet strada stârneşte indignare. Femeia a fost sancţionată de un echipaj al Poliţiei Rutiere din Bucureşti pentru că a trecut pe roşu, fără ca polițiștii să ia în calcul și explicația bătrânei.

Cazul unei bătrâne amendate pentru că traversează prea încet strada stârneşte indignare. Femeia a fost sancţionată de un echipaj al Poliţiei Rutiere din Bucureşti pentru că a trecut pe roşu, fără ca polițiștii să ia în calcul și explicația bătrânei.

În zadar le-a explicat poliţiştilor că a păşit pe zebră când semaforul era verde. Agenţii au ignorat şi apelul martorilor, care încercau să îi facă să înţeleagă că o femeie de 81 de ani nu poate alerga pe trecerea de pietoni, în intersecţii unde semaforul stă prea puţin pe verde.

Vădit obosită de efort şi de soarele puternic, doamna de 81 de ani se sprijină de maşina Poliţiei Rutiere, cât timp agenţii, aşezaţi comod în scaune, scriu procesul verbal. Martorii spun că, atunci când a fost surprinsă de culoarea roşie a semaforului, femeia le-a explicat poliţiştilor că n-a putut "să grăbească pasul", cum cere regulamentul rutier, în asemenea situaţii.

Un tânăr filmează şi îi întreabă pe poliţişti cum trebuie să procedăm în asemenea situaţii.

În multe intersecţii mari din Capitală, "secundele de verde" pe care pietonii le au la dispoziţie pentru a traversa strada sunt prea puţine pentru persoane în vârstă, pentru mame însoţite de copii mici sau pentru femei însărcinate. Aşa cum se întâmplă în intersecţia dintre Calea Griviţei şi strada Buzeşti, unde a fost amendată femeia de 81 de ani. Femeia nu a trecut pe roșu în mod intenționat, ci culoarea s-a schimbat în timp ce traversa regulamentar.

CE PREVEDE REGULAMENTUL RUTIER

"Când semnalul de culoare verde începe să funcţioneze intermitent înseamnă că timpul afectat traversării drumului este în curs de epuizare şi urmează semnalul roşu. În acest caz pietonul surprins în traversarea drumului trebuie să grăbească trecerea, iar dacă drumul este prevăzut cu un refugiu sau spaţiu interzis circulaţiei vehiculelor, să aştepte pe acesta apariţia semnalului de culoare verde."

Potrivit regulamentului rutier, dacă se întâmplă să fim surprinşi pe roşu, în mijlocul intersecţiei, trebuie să ne grăbim sau să ne oprim pe un refugiu. Altfel, suntem în pericol să fim accidentanţi, dar riscăm să blocăm şi traficul.

REACȚII ÎN LANȚ DUPĂ INCIDENT

Sute de oameni au distribuit înregistrarea pe Internet, indignaţi de lipsa de empatie a agenţilor.

Poliţia Rutieră nu a oferit un punct de vedere şi nu a precizat care este valoarea amenzii pe care trebuie să o plătească femeia de 81 de ani.

Acum două zile, ministrul de Interne făcea un apel la umanitate, într-un mesaj transmis subordonaţilor săi.

Cazul din Bucureşti vine la doar două zile după ce, la Galaţi, doi poliţişti au fost filmaţi în timp ce privesc impasibili o adolescentă de 14 ani, pe care au găsit-o pe stradă, plină de sânge. Acum agenţii sunt cercetaţi disciplinar.

Împuşcături în stradă și oameni înspăimântaţi, la Timişoara. Doi tineri au tras în trecători în plină zi. Video... Alba: O femeie a suferit arsuri pe aproximativ 50% din suprafaţa corporală, după o explozie în locuinţa sa; femeia va fi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x